14 Kasım 2010 | Pazar

Trabzonspor'un sırrı

Trabzonspor dün maçın başında öne geçmenin avantajını kullandı. Bu aslında korkuyu da beraberinde getiriyor.
Trabzonsporlu futbolcular ikinci yarıda skoru korumaya çalıştılar. Trabzonspor'u ikinci yarıda defansa çekildiği için eleştiremeyiz. İlk yarı birinci ve ikinci takıma yakışır bir futbol izledik.
Bursaspor, Fenerbahçe maçında 2-0'dan 3-2'ye getirirken bu sadece kendi becerisinden değil, rakibin de beceriksizliğinden kaynaklandı.
İşte bunu Trabzonspor maçında yapamadı.
Geriden gelip maç kazanma aslında iyi bir şey değil, bu takımı geriye götürür.
Bursaspor'un kadro istikrarı geçen sene iyiydi, bu sezon bundan bahsedemeyiz.
Bursaspor'un o eski direnci kayboldu.
Ertuğrul Sağlam'ın maalesef oyuncularıyla iletişiminin geriye gittiğini düşünüyorum. Kırıkhan maçından sonra "Kötü oynadık demek bile iltifattır" demesi oyuncuyu incitir.
Sağlam ile oyuncularının ilişkisi arızaya doğru gidiyor.
Sercan ile Volkan iyi oyuncular soru işaretli futbolcular.
İnanılmaz iyi oynayabilirler, tam tersi de olabilir. Sercan ve Volkan'da gelişime açık olma ışığını göremiyoruz. Bu ürkütücü.

Umut çok değerli bir oyuncu
Trabzonspor bu ülkenin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Trabzonspor bir firmadır.
Biz önceden Trabzon'a gittiğimizde yarı sahayı nasıl geçeceğimizi düşünürdük. Bir kere büyük kulüp imajı var. Trabzonspor büyük bir camiadır. Rakip hata yapınca Trabzonspor cezayı keser.
G.Saray maçında da bunu yaptı, dün de. Bu tür maçlarda Trabzonspor iyi oynamasa da karşısında hata yapmayacaksın. Yaparsan golü yersin.
Yetenek olarak büyük oyuncuları yok Trabzonspor'un.
Ortanın üstü futbolculara sahip.
Ama öyle bir kadrosu var ki oyuncular maksimumunu veriyorlar. İşte Trabzonspor'un sırrı burada. Saha içindeki organizasyonları çok iyi.
Bu oyunculara öz güven sağlamak lazım. Bunu da Şenol Güneş harika yapıyor.Güneş, geldiği günden bu yana üzerine koyarak ilerliyor. Güneş dünya futbolunu iyi takip etmiş. Takımı defansif orta saha oyuncularından kurtarmış.
Umut ileride harika işler yapıyor. Rakip stoperleri peşine takıp o bölgeyi boşaltıyor. Trabzonspor da golleri buluyor. Trabzonsporlular'ın sitem ettiği Umut çok değerli bir oyuncu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor