24 Eylül 2011 | Cumartesi

Kocaman ders almış

Türkiye'de futbol filan oynanmıyor. Kalite düşük. Kayseri'deki maça bakıp kimse "Fenerbahçe oynamıyor" demesin.
Kimse top oynamıyor.
Üstelik Kayseri-Fenerbahçe maçının mazereti var. Dört maçlık serinin sonuncusu. Bundan sonra Fenerbahçe'nin mazareti olmayan haftalar geliyor. Ama dünkü kadro maç kaybetse eleştirmem. Kayseri'de şunu doğru yaptı Fenerbahçe. Caner sezonun sürpriz oyuncusu.
Dün Özer de sürpriz. Kimilerine göre iş yapmasa da, bence iş yaptı. Caner ile top rakipteyken içeri girdiler. Oyunu sıktılar.
Cristian ile Gökay'ı da koy.
Bu orta saha ile Kayseri'nin genç, dinamik orta sahasını kapattılar.

***

Çünkü rakip çok yetenekli değil. Kayseri'nin önü yetenekli, ama dinamik değil.
Ortası dinamik ama yetenekli değil. Manisa maçında hata yaptığını kabul etmiş Aykut hoca.
Çıkardığı kadro, yaptığı değişiklikler bunu gösteriyor.
Yaşadıkları negatif ortama rağmen "4 hafta, al 10 puan" deselerdi Aykut Kocaman'a, hemen kabul ederdi. Oynanan futbol bu kadar olmasa da (Gaziantep maçının ikinci yarısı hariç), diğer maçlarda puan kaybetse kimse şaşırmazdı oyuna bakınca... Maçın başında golü bulduktan sonra skoru korumaya oynadı Fenerbahçe... İkinci yarıda biraz daha yükseldi pas yüzdesi ama öne doğru bir oyun oynamadılar yine...
Son 5 dakikadaki şuursuz Kayseri baskısı dışında ilk yarıdaki baskıyı yemediler. Çünkü fizik olarak daha ayakta kaldılar.
***

Kayseri 60'tan sonra düştü.
Fenerbahçe, ayağa oynayarak skoru korumak istedi.
Gömüldüğünde Bilica, özellikle Yobo ile çok kritik hamleler yaptılar. Son anda dürttüler topu. Pozisyonlar netleşmeden bitirdiler.
Bilica, çok eleştiriliyor ama dün çok kritik bir pozisyon var. Uzatmanın son dakikasına girilirken Bilica şutu kafasına yedi; başı döndü. Ama devamında hemen kalktı. Ortaya son hamleyi yapıp düştü.
Volkan autu atarken ofsaytı bozmamak için koştu ileriye. Bu yürekli oynamaktır.
Getirilen play-off ligin kalitesini düşürüyor.
Saçma sapan bir sistem. Kimse iyi futbol filan beklemesin. Herkes 'ilk 4'e girmek yetiyor' diye düşünüyor. Bu değiştirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor