23 Eylül 2012 | Pazar

Yanlış teşhis

Beşiktaş, Gaziantep'de çok kolay kazanabileceği bir maçı kaybetti. Öne geçiyor galibiyeti koruyamıyor ve yeniliyorsun!
Bir maçı kazanmanın en önemli unsurlarından biri de konsantrasyondur. Beşiktaş dün maç içerisinde konsantrasyonunu kaybetti. 40. dakikadan sonra buna bağlı olarak da Beşiktaşlı oyuncuların temposu düştü. Gaziantep temposunu artırınca oyuna gittikçe hakim oldu ve kazanmayı bildi. Buradan şunu belirtmek lazım Beşiktaş'ın kötü oynama şansı yok.
Yenilginin diğer bir sebebi de Aybaba dün bence yanlış teşhis koydu. Aybaba oyunun gittiğini görüp orta sahayı sıkmalıydı.
Oyun belki çirkinleşmiş gibi olurdu ama Hasan, Veli gibi oyuncuları oraya koyarak, Fernandes'i idareli kullanmalıydı.
Ne yaptı?, Holoskoyu çıkardı...
Orta sahayı kaybetti. Aslında öndeki oyuncuyu çıkarırsanız orta saha direkt çizgi yapıp, 4-4 yaparsınız. Dün Samet hoca Gaziantep'in orta sahadaki üstünlüğünü Holosko'nun diripling yapmamasına bağlayınca yanıldı.

Olcay yetenekli ama
Beşiktaş direk 5-4-1 oynamalıydı.
Sağdaki ve soldaki oyuncular birbirlerdinden çok uzak kaldılar. Erkan ile Necip, Olcay ile Veli arasında en az 40 metre boşluk vardı.
Aslında bana göre dün gece Beşiktaş 4-4-1-1'e dönebilseydi daha etkili olurdu. Fernandes'i önde tutup oyun düzenini böyle kurabilirdi. Bakın Galatasaray da Fenerbahçe de maç içerisinde kaybediyor ama sonra Galatasaray kötü oynarken kazanıyor..
Beşiktaş yüksek kaliteli bir takım değil. Mesela Galatasaray Antep'e gitse yenik duruma düşse ama maçı bırakmaz koparır alır.
X bir kulüp 85 milyon, diğeri 95 milyon harcıyor ve kadro kuruyor.
Sen elindekilerle bunlarla yarışıyorsun. Tabi ki çok zor.
Olcay yeteneklidir ama bu kadronun oyuncusu mudur?
Böyle bakacaksın konuya? O nedenle diyorum Beşiktaş yüksek kaliteli bir takım olamadı.
Oyunun devamında bir anda 2-2'ye düştüler. Kötü oynayarak ara sıra kazanmak lazım. Büyük takımlar kötü oynasalar da kazanır.
Anlaşılan Beşiktaş'ta biz bunu göremeyeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor