16 Şubat 2013 | Cumartesi

Kuşkular bitti

Bu ilginç bir oyun. Didier Drogba girene kadar, ligin lideri ile sonuncusu arasında fark yoktu. Hatta değişikliğe kadar iki net pozisyon Akhisar adınaydı.
Fatih Terim; Drogba'yı oyuna yalnız sokmadı, Amrabat'ı da yanına aldı. Bu çok akıllı bir oyuncu değişikliğiydi. Amrabat'ı sokma sebebi; o dakikaya kadar 4-3-1-2 oynayan Galatasaray'ı, taktik değişikliğine götürüp 4-3-
3'e çevirmekti. Cevabını da aldı zaten. Sneijder'in başlattığı ve güzel pasıyla Burak'a attığı topta, Burak da ikinci direğe kesti.
Aslında kestiği top yavaş ve çok yüksekti. Uzun stoper önünde, diğer savunmacı arkasında sadece boy avantajını kullanmadı Drogba. Çok iyi sıçradı, çok iyi yere vurdu. Yavaş gelen topa darbeli vurması da önemliydi.
Ardından yine ikiye-birle ceza sahasına girdi. Mücadele sonunda boşta kalan topta da Burak ikinci golü yaptı.

Özkahya 'es' geçti
Uzatmalarla birlikte 28 dakikada havlu atmak üzere olan Akhisar risk aldı. G.Saray da skoru korumak için yaslandı arkaya.
Ben açıkçası "kuşkularım var Drogba ile ilgili" diye düşünüyordum, Drogba transferinin vizyon ve hava açısından önemli olduğunu söylerken...
Ama en azından dünkü maçta Drogba'yı gördükten sonra Rıdvan Dilmen "Boşuna kuşkulanma" cevabını aldım.
Hakem Halis Özkahya'nın, ilk yarıda Akhisarlı oyuncunun Burak'a yaptığı hareketi, Riera'nın hareketini ve Amrabat'ın Oğuz'a yaptığı hareketi kartsız bırakması ciddi hataydı. Galatasaray'ın kalan 12 maçın 7'sini içerde oynayacak olması, dünkü galibiyetin ne kadar önemli olduğunun
göstergesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor