15 Şubat 2016 | Pazartesi

En makul kayıp

Başakşehir çok iyi bir taktik disipliniyle oynadı. Bu da Beşiktaş'ın hücum kapasitesini kısıtladı. 7 gün içinde 3 maç oynayacak Beşiktaş. Başakşehir, Mersin ve Gençlerbirliği maçında puan kaybedilebilecek en makul maç buydu. Taktik ve oyun disiplinleri, kapasiteleri...
Başakşehir genel anlamda organizasyonu iyi bir takım. Ligin dördüncüsünden söz ediyoruz şu an, Galatasaray'ı da geride bıraktı.
Geçen hafta 3-1'den geri gelip 3-3 berabere kaldılar Bursaspor'la. Böyle bir takımdan 2-0'dan 2-2'ye getirip puan alabilmek önemli. Lig gözüküyor ki sezon sonuna kadar çekişmeyle devam edecek. Fenerbahçe'nin önünde Bursa deplasmanı var. Bu maç da seyircisiz olmasına rağmen zor geçecektir. Bursa seyircisi iyi bir topluluk ama garajda bile oynasalar orası tehlikelidir. Fenerbahçe'nin kültüründe de bir deplasman fobisi var. Görünen o ki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine kadar Başakşehir rotayı Avrupa Ligi'ne çevirdi, Sivasspor "Ne oluyor" dedi.

Teknik olarak etkiliyor
Puan aslanın ağzına geldi, savaşlar başladı. Başakşehir de puana ihtiyaç duyan bir takım, hedefi var.
İkinci devrede her maç artık sert geçiyor doğal olarak. 'Beşiktaş nasıl durdurulur?' sorusunun cevabını şöyle vermiş: Oyunu sıkıştırayım, ayağa pasa uygun oyuncularım da var. Kontra silahlarım da var, Doka, Visca... Top rakibe geçince geriye de geldiler. Maçı uyuttular belli bir süre. Savunma kapasitesi var. Mehmet Batdal da Necip ve Alexis'in boy dezavantajını iyi kullandı. Vücudunu koydu, o pozisyonda Alexis topu göremez. Sarı kartı da vardı, indiremez de... Rhodolfo yok, Ersan da yok, takım kısaldı. Avrupa'nın üst düzey takımları seremoniye bir çıkıyor, dev gibi. 1.90 metre civarı hepsi. Beşiktaş artık taç kenarlarında ve yay civarında faullere çok dikkat etmeli. Beşiktaş ilk kez kafa golü yiyorsa bu tesadüf olamaz.
Teknik olarak çok etkiliyor takımı.

Necip joker değil
Uyum sorununu bir an önce aşmaları için Konyaspor maçında rotasyon yapmasına rağmen tandemde Marcelo-Alexis'i oynattı Şenol Güneş.. Elbette biz olduktan sonra yazıyoruz, Şenol hoca da Marcelo'nun atılacağını bilse oynatmazdı. Beşiktaş'ın hücumda problemi yine olmadı, attı 2 tane. Necip'e joker diyoruz ama stoper değil. Çabuk değil, süratli diyemeyiz, havadan güçlü değil. Ağır dahi olsa Tosic'i kullanabilirdi hoca. Stoperde oynayan Necip tercihini doğru bulmuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor