15 Ocak 2017 | Pazar

Rodrigues’le coştu

Galatasaray'ın yeni transferi tam isabet. Takım onunla birlikte hız kazandı, galibiyete uzandı.

Ligde 16. hafta bittiğinde Riekerink, "F.Bahçe yenilgisinden sonra oynayacağımız 5 maçta 13 puan çok iyi diye düşünüyorduk" dedi. Hesapları tuttu. Yetmedi bir de deplasmanda Konya galibiyeti geldi. Rakipleri de Başakşehir dışında kendisine gelecekler. Haftaya gideceği Karabük'ün ilk 11'deki üç değerli oyuncusa da Afrika Kupası'nda olduğu için yok. Devre arası transferleri önemli olduğu için Rodrigues'e baktım özellikle. Bruma ile Rodrigues birbirlerine çok benziyor. Rodrigues ve Bruma ile geniş alanda iki kanadı da çabuk takım oldu Galatasaray şimdi.
Kapanan takımlara karşı bireysel olarak yumuşaklığına baktım Rodrigues'in, iyi.
İki ayağıyla da dripling yapıyor. Bu da iyi.
Maça baktığımızda Konyaspor basit oynayan, rakibi iyi analiz eden, fiziği güçlü ve garanti oynayan bir takım.
Galatasaray da özellikle top rakipte iken savunma organizasyonunda problem yaşayan bir takım ki, ilk 47 dakikada iki takımın özelliklerini ortaya koyduğumuz zaman bu tablo ortaya çıktı. İlk yarıdaki 16 haftanın karşılığını ilk yarıda bulduk.
Nasıl mı? Bruma ve Yasin'in cezası, Podolski'nin yedek beklemesiyle Galatasaray önlem alınması çok kolay bir takıma dönüştü. Galatasaray'ın hücumdaki tek silahı da sağdan Sabri ve Linnes ile geliştirebileceği kontrataklardı...

Sprinter bir takım oldu
Gol nasıl oldu? Sneijder topu sprinti olan Rodrigues'in önüne attı, o da bir başka sprinter Sabri'ye kesti. Ve gol oldu.
Aslında Riekerink, Rodrigues'i ısınmaya gönderdiğinde, takımı hızlandırmak için sol kanattaki Josue'yi almayı planlamıştı.
Böylece G.Saray daha sprinter, kaliteli ve hızlı bir takım oldu. Rodrigues'in performansı Sneijder'i de hızlandırdı.
Joshue'ye pas atsa ne olacak Sneijder?
Sabri ve Linnes, Carole'a rağmen Rodrigues ile G.Saray hızlandı. Sneijder de onlara katıldı. Tek eksik Eren'di... Golde ön direğe hamlesi önemliydi ama onun dışında yoktu. Podolski hazır değildi.
Kırmızı kart maçın gidişatını değiştirdi.
Konya demoralize oldu, fizik olarak da düştü. İlk sarı kartın yanlış olduğunu düşünüyorum Kaptan Ali'ye... De Jong sahanın en iyisiydi. Yeni Melo geldi. Bireysel olarak sert, takımın oyun arzusunu arttıran bir isim. Pas oyununu da oynayabiliyor.
Sabri de çok iyi oynadı. İlerde daha rahat olduğu bir gerçek. 90+2'de attığı bir depar var ki; inanılmazdı.

G.SARAY'A BİR DE BURAK LAZIM
İlk yarıda çok kötü oynayan, ikinci yarıda Rodrigues ile hızlanan bir Galatasaray vardı. Kamuyounda herkes inanılmaz bir şekilde ibrenin Beşiktaş'tan yana olduğunu söylüyor.
Galatasaray'ın pek adı geçmiyor.
Ama Galatasaray potaya girdi yine. Ben şimdi Galatasaray'ın yerinde olsam Sneijder'in desteklediği Bruma ve Rodrigues gibi iki atlet kanat oyuncusuna uygun bir forvet alırım. Burak Yılmaz tarzı mesela.

SAVUNMA ÇOK ÖNEMLİ
Bu şartlarda da takım savunmasının arızaya uğramaması mümkün değil.
Zira Garry Rodrigues ve Bruma'nın savunma anlayışları sıfır. Riekerink bir ara yardım etmesi için Sabri'yi yolladı Carole'ün önüne... Benim beğendiğim bir isim olmasına rağmen nedense bu sezon bitik Carole...
Galatasaray'ın özellikle öndeki dörtlüsünün, santrforu bilmem, savunma performansı takımı etkileyecektir. Yarın, öbür gün takım öne geçtiğinde belki bu dörtlüden birini çıkarıp Tolga'yı kullanabilir Galatasaray.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor