Salih Tuna

Salih Tuna

22 Şubat 2012 | Çarşamba

Aziz Yıldırım başkan, Trabzon şampiyon

Bordo-mavili taraftarlar naçizane başlığımızı görür görmez "dan" diye öfkelenecek; bize öyle şampiyonluklar gerekmez diyeceklerdir.
Bilmez değilim; Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Atay Aktuğ veya Sadri Şener'in başkan olduğu Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterler.
Gelgelelim mezkur başkanlarla şampiyonluk 28 yıl boyunca gelmez oldu. En son şampiyonluk Mehmet Ali Yılmaz döneminde, 1984'te geldi ama o da üst üste şampiyon olan takımın mirasından ibaretti. Hani derler ya, ırmak ne kadar kurusa da dere kadar kalır; o hesap işte.
Yahu yormayın beni; 6. kez şampiyon olduğu o sezon Trabzon'un kalesinde Şenol Güneş, defansında (efsane kadrodan) Turgay ve Necati vardı. Sonra o ırmak eskisi gibi akmaz oldu.
Zaten aktığı zaman da 1996'da olduğu gibi önünü kestiler.

* * *

O gürül gürül akan ırmağın Şenol'ları, Turgay'ları, Necati'leri, Kadir'leri, Dozer Cemil'leri, Serdar'ları, Ali Kemal'leri vardı.
Sonra bir Hami Mandıralı geldi, ondan sonra da Fatih Tekke.
Şimdi bakar olduk Cech'in, Celustka'nın, Colman'ın ayaklarına.
Halbuki idollerden, kahramanlardan hareketle tutulur bir takım. Lafa vurduk, bak nerelere geldik.
Aslında meramımız bu değildi.
Yazımızın başlığındaki "başkan" dan muradımız da kulüp başkanı değil, TFF başkanıydı.

* * *

Niye şaka yapayım canım.
Demirören TFF başkanlığına aday oluyor "şaka" olmuyor da bu niye olsun?
Aziz Yıldırım her şeyden evvel ne yaptığını bilir. En azından işler direkt yürür; öyle dolambaçlı yollara gerek kalmaz.
Fenerbahçe başkanıyken Trabzonspor'un şampiyon olamayacağı besbelli, belki TFF başkanıyken olur. (Bu kadarcık da şaka yapmayalım mı yani.)

* * *

Sayın Yıldırım savunmasında "Trabzonspor'un maçlarına bakılsın" diyor. Hiç kimse kendisini başkasının üzerinden temize çekemez demeyeceğim; baksınlar, hem de 28 yıl boyunca bütün maçlarına.
Çalınan şampiyonluklarından başka ne görecekler bakalım!

* * *

O değil de, Türk futbolu böyle giderse düzlüğe biraz zor çıkar. Şu hale bakın:
Trabzonspor 'şampiyonluk kupam verilsin de ne olursa olsun' diyor; Galatasaray 'Avrupa yollarım kapanmasın da ne yaparlarsa yapsınlar' diyor.
Aziz Yıldırım da şuradan bir çıkayım ne halleri varsa görsünler diyor. E, haliyle Türk futbolunu kurtarmak da Yıldırım Demirören'e düşüyor. Mali durumdan dolayı Beşiktaş'ın 2013'te Avrupa kupalarına katılmasını zora soktu, bırakalım da hiç değilse Türk futbolunu kurtarsın.
Hey Allahım ya ne günlere kaldık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor