Savaş ÇORLU

Savaş ÇORLU

09 Mart 2012 | Cuma

Bir Necati hikayesi

Yaklaşık 5 yıl aradan sonra çok sevdiği kulübüne geri dönen Necati Ateş, attığı gollerle takımını sırtlarken bir taraftan da Galatasaray'dan ayrı kaldığı kaybolan yıllarına yanıyor.
21 yaşında geldiği G.Saray'dan 27 yaşında ağlayarak kopan Necati, 5 yılda 4 farklı kulübün formasını giydi. 32 yaşında olmasına rağmen futbol hayatının en verimli dönemini yaşayan Necati, 3 yıl boyunca Antalyaspor'da bir gün G.Saray'a döneceği umudunu hiçbir zaman kaybetmeden soyadı gibi ateşli şekilde çalıştı.
Antalya forması ile G.Saray'a karşı da oynadığı futbol ve attığı gollerde tepki değil alkış aldı. Geçmişte yaşadığı hatalar ile yüzleşen ve dersler çıkartan Necati, "Bugün olsa Lincoln'e vermediğim 10 numaralı formanın kavgasını yapmam" diyerek gençlik yılarındaki hataların pişmanlığını yaşıyor.

* * *

Ancak şu da bilinmeli ki dönemin futbol şube sorumluları Adnan Sezgin, Haldun Üstünel ve başkan Adnan Polat'ın Necati'nin gidişinde hiç mi suçları olmadı?
Sezgin; Necati ile Feldkamp arasındaki olayda ağabeylik yapabilseydi, Necati bugün G.Saray'ın ve milli takımın önemli oyuncuları arasındaki yerini koruyor olacaktı.
Necati'nin geçen sezon devre arasında alınmasını çok isteyen Hagi, ne yaptıysa Sezgin ve başkan Adnan Polat'ı ikna edemedi.
İyi ki de edememiş!
Çünkü geçen yıl gelseydi belki de bugün Necati'yi farklı şekilde konuşuyor olacaktık. Altay'da 60 maçta 22 gol. Aydınspor'da (6 maç 1 gol), Adanaspor (81/40), G.Saray'da (99/28), Ankaraspor (14/3), İstanbul BŞB (12/8), Real Sociedad (35/1) ve Antalyaspor (73 maçta 30 gol).
Kariyeri başarılarla dolu olan Necati Ateş, devre arasında geri döndüğü G.Saray'da da 5 maçta 5 gol atup, Baros gibi bir golcüyü de yedek bırakarak kendisine güvenen teknik direktör Fatih Terim'i mahcup etmedi.
Çok özlediğin milli takımın da sana ihtiyacı olacak. Durmak yok, yola devam Necati!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor