Savaş ÇORLU

Savaş ÇORLU

14 Mart 2012 | Çarşamba

İlklerin derbisi...

Kadıköy'deki 13 yıllık galibiyet özlemi... Başkan Ünal Aysal'ın "Bu bir gelenek değil, şanssızlık" sözüne ben de katılıyorum...
1999'daki 2-1'lik galibiyetten sonra ligde 12 kez F.Bahçe ile karşılaşan G.Saray, bu maçlarda 1 beraberlik ve 11 yenilgi ile ayrılsa da tarihi farkla kaybedilen 6-0'lık maç dahil hiçbirinde futbol olarak ezilmedi.
G.Saray'ın, Kadıköy'de 4 kırmızı kart görüp, 7 kişi ile 1-0 kaybettiği derbide bile oyun üstünlüğünü elinde bulundurduğu unutulmamalı.
Son galibiyeti ve ondan sonra oynanan tüm maçları canlı olarak izlemiş bir kişi olarak bu defa şansın G.Saray'ın yanında olacağını düşünüyorum.

* * *

Birçok ilkin yaşanacağı bu derbide uzun bir aradan sonra şanslar eşit gibi görünüyor. Neden mi? G.Saray'da 9 futbolcu ilk kez Kadıköy'de 11'de maça çıkacak. Aziz Yıldırım'sız ilk derbi. Maça gelmeyecek olan Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğundaki ilk Kadıköy derbisi...
İki takımın da başkansız oynayacağı mücadele için G.Saray ilk kez Kadıköy'e 9 puan önde gidecek.
Kadıköy'e futbolcu olarak defalarca derbiye çıkan ve son galibiyette futbolcu olarak yer alan Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel'in antrenör olarak Saracoğlu'ndaki ilk maçları.
Kadıköy'de G.Saray taraftarının olmaması. Samimi dostluk mesajları da ilkler arasında.
Ne ilginçtir ki G.Saray'ın Kadıköy'deki son zaferinde 2 golü de hazırlayan Emre Belözoğlu, 200. Süper Lig maçında eski takımına karşı oynayacak...
Bunlara bir de son galibiyette takımın başında bulunan ve "Şanslı" denilen Fatih Terim, faktörü eklenince G.Saray'ın 13 yıllık kâbusu bitebilir...
G.Saray takım olarak avantajlı görünse de derbinin kaderini Muslera ve Volkan'ın yapacağı kurtarışlar belirler. Volkan'ın da kritik derbi öncesi, "Muslera benden iyi" diyerek taktik yaptığını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor