Savaş ÇORLU

Savaş ÇORLU

18 Mart 2012 | Pazar

Tarih direkten...

Maçtan önce G.Saray ve F.Bahçe camialarında "Gelenek devam edecek mi, yoksa yeni bir tarih yazılacak mı?" diye merakla beklenen derbide bu defa şans faktörü değil futbol ön plana çıktı.
F.Bahçe, şampiyonluktan kopmamak, G.Saray ise puan farkından daha çok önem duyduğu 12 yıllık galibiyet özlemine son vermek istiyordu.
Maça baskılı başlayan F.Bahçe önce Sow, ardından da Alex'in müthiş ama biraz da şanslı golleri ile öne geçti.
Emre ve Cristian'ın defansif anlamda sıkıntı yaşamalarından faydalanan G.Saray, Elmander ile aradığı golü buldu. Bu golden sonra beraberlik için saldıran Cimbom, Necati ile girdiği iki net pozisyodan birisinde ayakla vuracağı topa kafayla vurunca mutlak bir golden oldu.

F.BAHÇE PANİK YAPTI
İkinci yarıya panik bir şekilde başlayan ve skoru korumak isteyen F.Bahçe, G.Saray'ın beraberlik golü için üst üste ataklar yaptığı sırada çok fazla hataları göze battı.
İkinci yarıda F.Bahçe'nin yorgunluğunu fark eden Terim'in orta sahada Emre-Aydın, forvette ise Necati-Baros değişikliği ile Kadıköy'den puanla dönmeyi kafasına koyduğunu açıkça gösterdi.
Bu değişiklik çok kısa sürede etki etti ve Hakan ile eşitlik golü geldi. G.Saray bu beraberlik ile 12 yıllık galibiyet özlemini son vermemiş olsa da Fatih Terim 2-0 geriye düştüğü maçtan 1 puanla ayrılarak yeni bir tarih yazdı. Baros'un 90+4'te üst direkten dönen topu ise uzun yıllar konuşulacak yeni bir tarihi ileri bir yıla bıraktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor