01 Ekim 2015 | Perşembe

Asya'ya açılan pencere

Altı adet lig, iki adet Avrupa maçı sonrası kısa bir Galatasaray Futbol Takımı özeti yapalım.
Hedefini ve niyetini hiç anlatamamış bir başkan; Dursun Özbek… Kızması gerekirken sakin, susması gerekirken sinirli bir teknik adam; Hamzaoğlu… ''Gerçek'' bir kaleci; Muslera… ''Hiç yoktan iyi'' bir sağ bek; Denayer… ''Vasatın biraz üstü'' sol bek; Carole... ''Takımdaki en iyi ikinci şey''; Hakan Balta… ''Gidiş yolundan stoper''; Semih... ''On üzerinden beş buçuk''; Selçuk... ''Geç keşfedilen şutör''; Bilal… ''Alman klasiği''; Podolski… ''Sürpriz performans''; Yasin… ''Mutlu yedek''; Umut… ''Varlığı dert, yokluğu yara'' bir golcü; Burak… ''Bugün al, 4 ay sonra kullan''; Grosskreuts... ''Real Madrid'den gelen adam''; Rodriguez… "Pump up the Jam'' ; Paul Karacan... Sinan Gümüş'ten ibaret bir yedek kulübesi...
Ve; SNEIJDER!
Ligde altı maçta topladığı onbir puanla, liderin iki puan ardında, şampiyonlar liginde on maçtır kazanamamış bir takım. Son sezonu üç kupayla tamamlayan bu takımın geçen yılki Avrupa macerası utanç vericiydi. Meğer o günler; iyi günlermiş. Galatasaray artık, bırakın Avrupa'yı Asya'da bile kazanamıyor.

Kendi kalesine çok gol atar
Ne büyük hüzün; altı yıl önce kurulmuş bir futbol takımını bile yenememek.
Üzülerek söylüyorum; Galatasaray bu gidişle kendi kalesine daha çok goller atar. Dün gecekileri boşverin. ''Batıya açılan pencere''nin oynayabileceği en doğudaki noktada bu hale gelmesinin gerçek sebebine odaklanın.
Galatasaray Futbol Takımı'ndan, hatta Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan önce, Galatasaray Kulübü Genel Kurulu'nun zihniyeti değişmedikçe bu talihe 'dur' demek de imkansız hale geldi. Koskoca Dünya Kulübü, Galatasaray Lisesi'nin herhangi bir detayı gibi muamele görüp, sevk ve idare edildikçe, bu böyle devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor