Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

20 Ağustos 2012 | Pazartesi

4K formülü!

Son 3 sezona Sağlam yönetiminde galibiyetle başlayan (Kasımpaşa, Konya, Kayseri) Bursaspor, geçen sezonki kadrosuyla çıktığı Kadir Has'ta, 10 yeni transferden 7'sini sahaya süren Kayserispor önünde geleneği yine bozmadı ve dörtte dört yaptı.
Oyuna tutuk başlayan Timsah, sarı-kırmızılı ekibin hızını kestikten sonra 26'da Pinto ile nefis bir gole imza attı. Şilili forvet, sağdan Basser'in ortasında Ozan'ın bıraktığı topu ceza yayından dönerek nefis bir şutla köşeye yolladı.
Geçen sezonun ikinci yarısında toplamda 14 gole imza atan Pinto, Bursaspor'da gollere kaldığı yerden devam ettiğini de gösterdi.
Golden sonra Kayseri'nin bunaltıcı baskısını kırmakta zorlanan yeşil-beyazlılar, Carson'un kurtardığı 2 pozisyonla adeta devre arasını iple çekti...

Ecel terleri döküldü
İkinci yarının başında hücumda çoğalamayan, Batalla'nın gününde olmaması nedeniyle pozisyon üretemeyen ve kanatları da kullanamayan Bursaspor, 59'da Pinto'nun yakından vuruşunu Kayseri defansının çizgiden kafayla çıkarmasıyla maçı koparma şansını kaçırdı.
Cangele'nin girmesiyle hücumda canlanan Kayseri, çok tehlikeli ataklar geliştirdi.
80'de Hakan Aslantaş'ın 2. sarıdan atılmasıyla 10 kişi kalan Bursaspor, ev sahibi ekibin geliştirdiği sağlı sollu ataklar sonucu kalesinde yaşadığı pozisyonlarda resmen ecel terleri döktü.
Uzatmalarda birlikte son 15 dakikada sahasından çıkamayan yeşil-beyazlılar, resmen öldü öldü dirildi.
Bütün olumsuzluklara rağmen, tek golle galibiyete ulaşmayı başaran Timsah, 4K formülüyle üst üste 4. kez sezona galibiyetle başladı ve perşembe günü evinde Twente ile oynayacağı önemli Avrupa Ligi play-off ilk maçı öncesi moral depoladı.
Gecen sezon iki defa yendiği ve 38 yıl aradan sonra deplasmanda mağlup ettiği Kayseri'yi yine geçerek, taraftarına çifte bayram sevinci yaşattı. Bursaspor bu moralle Twente önünde iyi bir sonuç çıkarabilir...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor