Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

09 Ağustos 2015 | Pazar

Golcün yoksa!..

Bursaspor, son 5 yılda 2. kez oynadığı Süper Kupa'yı yine kazanamadı. Geçen sezondan 4 banko 11 oyuncusunu kaybeden Bursaspor, Podolski ve Bilal takviyeli Galatasaray önüne sakat forvet Tomas Necid'den yoksun çıktı.
Volkan Şen de Süper Kupa'ya 5 gün kala arıza çıkarıp(!) kendi ipini çekince, Ertuğrul Sağlam; Timsah'ın kanatlarında mecburi revizyona gitti.
Sağ kanatta Ozan Tufan, sol açıkta da Emre Taşdemir oynarken, orta sahanın ortasında Şamil ve yeni transfer Jorquera görev aldı.Yeşilbeyazlı ekipten ayrılan Şener, Civelli, Belluschi, Fernandao'nun yerine Erdem, Sivok, Jorquera ve Bakambu oynarken, kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in yerine sağ açıkta ön libero Ozan Tufan, orta sahaya da Şamil monte edildi. Yeni transferlerden Mert Günok eldivenleri giyerken, Perulu sağ bek Advincula ve G.Saray'dan gelen stoper Dany ise yedekler arasında yer aldı.

Sıkıntı hücumda

Bursaspor, maça çok iyi tempoda başladı. Hele daha 3. dakikada önce Bakambu, sonra da Ozan Tufan, 2 kez kurtarış yapan Muslera'yı geçemedi.
Kanatlardan Emre ve Ozan'la defansın arkasına iyi sarkan Timsah, son vuruşlarda etkili olamadı.
Bir dakika önce Sneijder'in uzaktan şutunu nefis çıkaran Mert, 21'de Yasin'in ceza çizgisi önünden sol şutunu kapattığı köşeden yedi. Daha çok kaleyi yoklayan yeşil-beyazlılar, beraberlik golünü bulamayınca, soyunma odasına mağlup girdi.
Bakambu'nun kafası ve Josue'nin füzesiyle gole çok yaklaşan Timsah, son 20 dakikada 2 hamle yaptı.
Ozan İpek ve Advincula ile kanatları yenileyen Sağlam, Ozan Tufan'ı ön liberoya, Emre Taşdemir'i de sol beke çekti.
Ancak, kaliteli alternatif forvet sıkıntısı çeken Bursaspor, Bakambu'nun ileride yalnız kalmasının ve yedek golcüsü olmamasının sıkıntısını yaşadı.
Timsah, tek gole boyun eğerek, müzesine yine Süper Kupa'yı götüremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor