Sinan Vardar

Sinan Vardar

28 Kasım 2013 | Perşembe

Futbol nostaljisi

40 yıldır yaşamımı sürdürdüğüm Beylerbeyi sahilinde mahallenin kahvesinde sabah kahvemi içerken, yıllardır futbolun sorunları paylaştığımız Metin, Yahya ve Cengiz'le sohbete daldık.
Metin, beni nostaljilere daldırdı, geçmiş 40 yılı şöyle bir analiz ettik.
Maşallah şu kısacık ömrüme neler sığdırmışız.. 6 sene formasını taşıyıp 1 dönem başkanlığını yaptığım Beykoz Spor Kulübünü kurumsallaştırıp A.Ş. yaptım.
Yüzyıllık kulübümün amatör kümede hayatını devam ettirmesi çok üzüntü verici!
Yine başkanlığını yaptığım Anadolu Hisarı, yüz yıllık çınarlardan biri. Üsküdar Anadolu göçebe kuşlar gibi 3. ligde hayat mücadelesi veriyor..
Yine uzun yıllar başkanlığını yaptığım, stat kazandırdığım, profesyonel liglerde 2 kez şampiyon yaptığım (Son şampiyonlukta oğlum Mete Vardar başkandı), kuruluşu 1911 olan Beylerbeyi ise hayatını 3. profesyonel ligde devam ettiriyor. Tek şansı, maçlarını kendi stadında oynaması.

Uyan artık TFF

Hasretle özlediğimiz Vefa, İstanbulspor, Taksim, Beyoğlu, Feriköy, Bakırköy, Zeytinburnu gibi bu tarihi kulüplerle oynadığımız maçları anımsadık ve arkadaşlarla bu kulüplerle yaptığımız maçlardaki dostluk ve coşkuyu tekrar paylaştık.
Bu yüzyıllık kulüplere destek olunmalı. Birçoğu profesyonel liglerden çekildi. Bir elin parmakları kadar kalan bu tarihi kulüplerimize, Futbol Federasyonu ve ilgili bakanlığın destek olmasını arzu ediyorum.
Sohbetimiz futbolla başladı, futbolla bitti; güzel bir nostaljiydi..
Umarım bu tür sohbetlerden geriye sadece anılar kalmaz.
Hafta sonunda Fenerbahçe-
Beşiktaş derbisi var.. Bugüne kadar ne derbiler izledik; sadece bu maçlardaki anılarımızı anlatmaya, sayfalar yetmez..
Herkes taşın altına elini koymalı ki, futbolu hep birlikte bir adım daha ileriye taşıyabilelim..
Yoksa, ileride anılarımız da kalmayacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor