Sinan Vardar

Sinan Vardar

30 Nisan 2015 | Perşembe

Şampiyon kim olacak?

Süper Lig'in bitmesine 6 hafta kala nefesler tutuldu. Geçtiğimiz hafta; son dakika golleri konuşuldu.
Gerçekten son yıllarda görülmemiş bir çekişme yaşanıyor. Kimin ipi göğüsleyeceğini kestirmek zor ama 50 yıldır futbolun içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim; Beşiktaş bu hafta Trabzon'u deplasmanda yenerse şampiyonluk rüzgarını arkasına alır.
Tabii ki benim gönül şampiyonum Beşiktaş.. Siyah-Beyazlı takımın hem Avrupa hem lig arenasında oynadığı müthiş maçlar hala belleklerde.
Siyah-beyazlı takımın bu sezon çok kötü oynadığı birkaç karşılaşma var ama Liverpool, Tottenham maçlarını kim unutabilir ki!
Beşiktaş'ın tek eksisi derbi maçlarda yaşattığı hayal kırıklığıydı. Beşiktaş şampiyon olamayacaksa derbilerdeki kötü performansı buna etken olacak.

Beklenmedik gelişmeler

Ligin sezon başındaki en büyük favorisi Fenerbahçe'nin yaşadığı beklenmedik gelişmeler sarı-lacivertli takımı frenledi. Ama onlar da bir şekilde şampiyonluk yarışında. Prandelli döneminde rakiplerine sürklase olan Galatasaray kim derdi ki şampiyonluk yarışında olacak?
Ligin sondan ikinci haftasında Galatasaray-
Beşiktaş derbisi oynanacak.
Peki, derbi öncesi puan durumu nasıl olacak hiç düşündünüz mü?

Dürüst bir yarış olsun

Mesela, F.Bahçe'nin şampiyonluk için, G.Saray'ın bu derbide alacağı 3 puana ihtiyacı olabilir mi? Veya derbilerde istenilen sonuçları alamayan Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek şampiyonluğu kucaklayabilir mi? Tabii hep şampiyonluğu konuşuyoruz ama ligi ikinci bitirecek olan takımın Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme hakkı kazanacağını unutmamak gerekiyor.
Hakem hatalarının, saha dışı olayların, dalaverelerin konuşulmadığı bir güzel ve dürüst bir yarış olsun.
Artık kaybeden kazanını alkışlasın.
Kazanan hep Türk Futbolu olsun. Kalın sağlıcakla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor