Sinan Vardar

Sinan Vardar

08 Eylül 2015 | Salı

Beşiktaş'ın tek rakibi

Maalesef ülkemiz zor günlerden geçiyor. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına da sabırlar diliyorum.
Gerçekten içimiz yanıyor.
Beşiktaş, geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışının en büyük favorisiydi. Ancak malum nedenlerle sonu iyi bitmedi, gönüllerin şampiyonu Beşiktaş ligi ancak 3. bitirebildi.
Bu sezon da Beşiktaş oturmuş kadrosuyla yarışın en büyük adaylarından biri...
Fenerbahçe transferin şampiyonu olabilir ama bu demek değil ki kesin başarıya ulaşacak. İlk üç hafta da gördük ki; sarı-lacivertli takımın daha alacağı çok yol var.
Galatasaray zorlu bir süreçten geçiyor. İç kavgaları, geçen sezon belki de onları şaşırtan üç kupa alışlarıyla doygunluğa ulaşmaları en büyük dezavantajları...

Artılar ve eksiler
Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında yarışta çok büyük avantajları var.
Öncelikle teknik direktör Şenol Güneş'in tecrübesi büyük avantaj.
Belli ki önce maddi krizde olan kulübünü düşündü ve yeni transfer riskiyle takımı üzerinde oynama yapmadı. İhtiyaçları iyi belirledi.
Kalede Tolga tercihi, özelle savunma ve ön liberoya transfer istememesi risk ama bunlar onun tercihi; saygı duymak gerekir.
Güneş'in en büyük özelliği de daha önce yazdığım gibi eğitimci olması.
Onunla birlikte birçok kaybolmuş yıldızın yeniden parlamaya başlaması tesadüf değil. Şenol Güneş birçok takımda yaşadığı tatsız tecrübeleri üst üstte ekledi ve şu anda Beşiktaş'ı yaşıyor.

Oğuzhan'a dikkat

Hollanda milli maçında izlediğim Oğuzhan Özyakup bu sezona damgasını vuracak gibi. Ancak onun bu performansı koruması ve hatta üstüne çıkması gerekiyor.
Yoksa yeniden kaybolur giderse kendi kaybeder.
Gökhan Töre yine bu takımın çok önemli bir kramponu. Quaresma kendisine verilen bu şansı iyi değerlendirmeli.
Artık top Q17'de...
Yeni transferlerden Beck kalitesini kısa sürede gösterdi. Ben özellikle genç futbolculardan çok ümitliyim.

Cesur davran Güneş!

Güneş'ten cesaretli bir karar bekliyorum; Eslem Öztürk, Fatih Aksoy, Hamza Küçükköylü ve Hüseyin Yılmaz'a şans bulursa kazanan Beşiktaş olur.
Peki Beşiktaş'ın en büyük dezavantajı ne? Maalesef Beşiktaş'ın yıllardır tek rakibi Beşiktaş... Camia bir türlü kenetlenemiyor ve birçok konuda her kafadan çatlak ses çıkıyor.

Zor bir sezon olacak

Beşiktaş taraftarı artık şampiyonluk ve başarı bekliyor. Fikret Orman ve yöneticileri de zor bir sezon bekliyor.
Başarı için artık hatalar yapılmamalı.
Tabii Beşiktaş'ın hâlâ stadının bitmemesi çok büyük dezavantaj... 2014'ün Ağustos ayında biteceği söylenen Vodafone Arena'nın yapımının 1 yıl daha süreceği konuşuluyor. Stat konusunda neden net bir açıklama yapılmıyor anlaşılır gibi değil!

Yolsuzluk iddiaları

Kartal Yuvası mağazalarında 2.5 milyon TL'nin kayıp olduğu konuşuluyor.
Taraftarın sahip çıktığı ve geçen yıl 20 milyon kara geçen Kartal Yuvası mağazalarından bu tür iddiaların çıkması çok yazık.
Yönetim dikkatli olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor