Sinan Vardar

Sinan Vardar

17 Aralık 2015 | Perşembe

Yapılması gereken

Beşiktaş, G.Saray'ı da yenerek bu sezon ligde ikinci derbi zaferini kazandı. Derbi zaferleri takıma özgüven, moral ve puanlar kazandırır.
İşin matematiğine gelince; bugün Beşiktaş, derbi galibiyetleri sayesinde F.Bahçe'nin 1 puan, G.Saray'ın ise 9 puan önünde. Derbi zaferleri yerine Beşiktaş iki maçta rakipleriyle berabere kalsaydı, Beşiktaş, F.Bahçe'nin 4 puan gerisinde, G.Saray'ın ise sadece 4 puan önünde olacaktı.

Gençlerin yıldızı parladı
Beşiktaş, bugün Türkiye'nin en iyi futbol oynayan ekibi görüntüsünde. Beşiktaş'ın eksik yanları var ama Kara Kartal bu sezon taraflı tarafsız futbolseverlerin alkışını alıyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın başında ustalık dönemini yaşıyor.
Beşiktaş'ın genç yıldızları milli takımın da en büyük güvencesi. Oğuzhan'ın gün geçtikçe yıldızı parlıyor. Gökhan Töre son haftalarda sakatlıkla uğraşsa da, G.Saray'a attığı golle klasını gösterdi.
Atiba bu takımın dinamosu. Gomez çok kısa zamanda takıma alıştı ve büyük katkı sağlıyor. Zaman zaman çok eleştirilen Olcay Şahan rakip savunmaları dağıtan koşular yapıyor. İsmail Köybaşı için ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Sezon başında Tosic transferine neden karşı çıktığım umarım bugünlerde daha iyi anlaşılıyordur. İsmail başarılı performansıyla parmak ısıttırıyor. Sevgili Fatih Terim'in 2016 Fransa Avrupa Şampiyona'nda İsmail'le ilgili planları olduğunu tahmin ediyorum.

Gereksiz transfere dikkat
Beşiktaş bugün 100. yılda yakaladığı havayı yakaladı. Ancak bu havanın kaybolmaması için yönetim kuruluna ve teknik kadroya büyük işler düşüyor. Öncelikle bu takımın iyi bir kaleci ve savunma oyuncusuna ihtiyacı var.
Gerçeği görmemezlikten gelemeyiz; Beşiktaş savunmada zaman zaman büyük sıkıntılar yaşıyor. Bir Ersan'ın sakatlığında takımın nasıl dengesinin bozulduğuna hep birlikte şahit olduk. Elbette acele ve gereksiz transfere ihtiyaç yok ama sorunlara çare bulunmalı. İyi bir kaleci ve sağlam bir savunma oyuncusuyla bu takım en az 3 yıl Süper Lig'i domine eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor