Sinan Vardar

Sinan Vardar

14 Ocak 2016 | Perşembe

Kenetlenme vakti

Süper Lig'de ligin ikinci devresi bu hafta sonu başlıyor. Beşiktaş; 41 puanla lider kapattığı ilk devrenin ardından ligin ikinci devresini şampiyonluk taçlandırmak için tam 17 final niteliğindeki maça çıkacak.
Hep yazıp, hep söylüyorum; Beşiktaş Türkiye'nin en iyi futbol ortaya koyan ekibi. Ancak kağıt üzerinde favori olmak yetmiyor. Sadece Beşiktaşlı futbolcuları ve teknik kadroyu değil, tüm Beşiktaş camiasını çok önemli bir maraton bekliyor.

Uçuş zamanı
Beşiktaş bu yarışta her türlü olumsuzluğa karşı gelmeli. Sakatlıklar olabilir, hatalardan dolayı yenen goller ve kaybedilen maçlar olabilir. Beşiktaşlı olası aksiliklere karşı tedbirini almalı.
Siyah-beyazlıların rakibi, en büyük kozu Başkanı Aziz Yıldırım olan Fenerbahçe olacak. Kabul etmek gerekir ki, Yıldırım çok tecrübeli ve neredene zaman lige ağırlığını koyacağını iyi biliyor.
Beşiktaş camiası; yönetim, teknik kadro, futbolcu, taraftar omuz omuza verirse bu yarışı çok büyük ihtimalle önde tamamlayacaktır. Daha önce de yazdım; olası şampiyonluk Vodafone Arena'nın açılışı ve Şampiyonlar Ligi coşkusuyla Beşiktaş uçuşa geçer.

En iyi olmak yetmez
Ancak... Türkiye'nin en iyi takımı olmak şampiyonluk için tek başına yeterli kriter değildir. Bakın, geçen sezon da siyah-beyazlı takım ligin en iyisiydi.
Ancak ligin bitmesine 3-4 hafta kala her şey yerle bir olmuş, Beşiktaş sezonu 3. sırada tamamlayabilmişti.
Keşke kaleci ve stoper transferleri bitseydi de, Beşiktaş'ın çok ihtiyacı olduğu bu iki yere gerekli takviyeler yapılsaydı.
Beşiktaşlı, ligin başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen hala umutla yeni transferlerini bekliyor.
Beşiktaş'ın ligin ikinci devresinde en büyük rakibi kendisi olmamalı.
Zaten usta teknik adam Şenol Güneş de son bir haftadır gerekli uyarıları yapıyor.
Bu zor yarışta Beşiktaş'ı zorlu bir süreç bekliyor.
O sezon bu sezon olacaksa 'Beşiktaşlıyım' diyen herkes görevini çok iyi yapıp kulübüne destek olmalı. O gün bugündür...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor