Sinan Vardar

Sinan Vardar

14 Şubat 2016 | Pazar

Bir transfer hikayesi

Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusu Ersan Gülüm'ün, Çin'in Hebei China takımına transferi gündemin baş sırasında.. Bu kardeşimizin siyah-beyazlı takıma transferi aklıma geldi. Aslında bugün konuşmamız gereken onun gidişi ve nasıl geldiği!
2010 yılında Beşiktaş'ta yöneticiydim.
Ersan Gülüm'ün transfer edilmesi gündeme gelmişti. Bu futbolcuyu yakından tanıyan Ersun Yanal'la konuşmuş ve olumlu referansı cebimize koymuştuk. O dönemin futbol sorumluları, Ersan için Adanaspor'la pazarlığa başladı. Ancak ilginçti; Ersan 2010 yılının Temmuz ayında sadece 1 yıllığına 250 bin euroya kiralık olarak transfer edildi.
Ben yönetim kurulu toplantısında bu kiralamaya karşı çıkıp, Yıldırım Demirören ve arkadaşlarına "Madem 250 bin euro kiralama bedeli vereceğiz, onun yerine 100-200 bin euro daha verelim Ersan'ın bonservisini alalım" demiştim.
Ancak dinletemedim ve şu yanıtı aldım; "Merak etme Sinan ağabey, gelecek sezon almak istersek hiç bir sıkıntı yaşamadan Ersan'ın bonservisini bize verecekler!"

Paralar nasıl uçuyor!

Ersan, o sezon çok iyi oynadı ve Beşiktaş'ta yıldızı parladı. Ancak sezon biterken medyada haberler ardı ardına patladı. "Ersan G.Saray'da, Ersan F.Bahçe'yle pazarlıkta" gölgesi altında Beşiktaş'ın çok bilen futbol sorumluları 2 milyon euro'su peşin, 4 milyon euro'ya bu transferi bitirmişti. Her dönem Beşiktaş başkanlarının yanında olan Şükrü kardeş bu transferin bitmesinde başrolü oynamıştı!
En fazla 300-400 bin euro'ya bitecek transfer Beşiktaş'ın yaklaşık 10 kat ücret ödemesiyle sonuçlanmıştı. Ersan Gülüm'ün transferine hiç karşı çıkmadım ama bu transferde bile Beşiktaş'ın milyon euro'larının nasıl havaya saçıldığını hatırladıkça üzülürüm.

Güle güle Ersan Gülüm

Hesaplarıma göre Ersan'a 6 yıl içinde 12 milyon euro'nun üzerinde ücret ödenmiş. Tabii onu 7 milyon euro'ya satan yönetimi eleştirmiyorum ama kulüpler alırken ve satarken çok dikkatli davranmak zorunda. Beşiktaş'ın 1 kuruşu bile çok değerli. Ersan Gülüm Beşiktaş forması için yüreğini ortaya koydu. Umarım Çin'de de mutluluklar onun peşinden gelir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor