Sinan Vardar

Sinan Vardar

09 Mayıs 2016 | Pazartesi

Şeref’iyle Hakkı’yla

Beşiktaş, derbiye standartının çok altında başladı. Galatasaray'ın ilk 45 dakikada beklenenin aksine Beşiktaş'tan daha hızla oynaması şaşırtıcıydı. Beşiktaş adına ilk yarıda olumlu bir şeyler söylemek mümkün değildi. Devre arasında Beşiktaşlıların stresi bir hayli artmıştı.

Bambaşka bir Beşiktaş
İkinci yarıda Beşiktaş, fizik üstünlüğünü de ele geçirerek Galatasaray kalesinde gol pozisyonlarına girdi.
Şenol Güneş 70. dakikada kritik hamlesiyle Olcay ve Q17'yi kenara alırken Töre ve Tosun'la gol yol yollarını açmayı hedefledi.
Güneş'in bu ustaca değişikliği ile rahatlayan Mario Gomez, Oğuzhan- Cenk Tosun'un müthiş organizasyonunda golü buldu.
Gomez attığı golde sakin kalarak ne kadar usta bir golcü olduğunu gösterirken bu nefis gol; altın değerinde 3 puanı ve şampiyonluğu müjdeleyen bir goldü. Dün Oğuzhan, Beşiktaş'ın attığı golde klasını göstererek büyük bir yıldız olma yolunda olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Jose Sosa biraz gününde olsa Beşiktaş maçı çok farklı bir şekilde de kazanabilirdi. Beşiktaş'ta çok eleştirdiğimiz Tosic'in savunmada hatasız oynaması da Beşiktaş için büyük bir kazanç.

Haftaya tur olur mu?
Beşiktaş, akıllarda soru bırakmadan Galatasaray'ı yenerek Şeref'iyle ve Hakkı'yla yürüdüğü şampiyonluk yarışında mutlu sona çok yaklaştı. Beşiktaş'ın, son iki haftaya girilirken hâlâ bir beraberlik kredisi var. Bu çok önemli. Futbolda her şey olabilir, dün Fenerbahçeliler son 14 dakikaya kadar puan farkının 1'e düşeceğini bekliyorlardı. Beşiktaş'ın derbi zaferi büyük ihtimalle Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyebilir. Sarı-lacivertiler bugün Başakşehir'e takılırsa gelecek hafta Beşiktaş için şampiyonluk turu karşılaşması olabilir.
O zaman varmayın Beşiktaşlıların keyfine.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor