Sinan Vardar

Sinan Vardar

07 Temmuz 2016 | Perşembe

Beşiktaş nereye koşuyor?

Herkese çok mutlu bayramlar diliyorum. Bugünlerde en büyük dileğim; ülkemizde ve dünyamızda huzur dolu günlerin gelmesi...
Beşiktaş yılın transfer bombasını patlattı; Fenerbahçe'nin kaptanı Gökhan Gönül artık Kara Kartal...
Beşiktaşlı taraftarlar ezeli rakiplerinin transferi için çok mutlu oldu.
Umarım Gökhan Gönül Beşiktaş'ta çok başarılı olur.
Ancak Beşiktaş'ta geçtiğimiz hafta çok ilginç gelişmeler oldu. Siyahbeyazlı camiada son bir yılda en başarılı yönetici olarak dikkat çeken Erdal Torunoğulları, transfer yetkileri elinden alınarak yönetimde pasif bir göreve çekildi. Bu karar neden ve hangi mantıklı gerekçelerle alındı hiçbir Beşiktaşlı anlayamadı.
Zaten Beşiktaş'ta futbol şubesinde son 4 yılda kim görev aldıysa pasifize edildi. Sırasıyla Tamer Kıran, Ahmet Çebi, Mete Vardar, Önder Özen ve son olarak Erdal Torunoğulları görevden uzaklaştırıldı. Bu yöneticilerin hepsi mi kötüydü!

Torunoğulları ve menajerler!
Açık ve net söyleyeceğim; Erdal Torunoğulları dürüst birisi ve Beşiktaş için gecesini gündüzüne katan bir yöneticiydi. Özellikle Mario Gomez transferinin Beşiktaş'a neler kazandırdığı ortada. Torunoğulları, bu transferleri yaparken menajerleri kulübün kapısından sokmadı ve bu yüzden istenmeyen adam oluverdi.
Fikret Orman ve yandaşları 4 yıl önce FEDA parolasıyla çıktıkları bu yolda maalesef tamamen Demirören'in sistemine geri döndü. Yıllardır hep şunu söylüyorum, Beşiktaş kurumsallaşmalı ve şeffaflaşmalı, futbolu artık profesyoneller yönetmeli.
Yıllar önce futbolumuzun profesörü Gündüz Tekin Onay'ı Beşiktaş'ta futbolun başına geçirmeyi teklif ettim. Del Bosque Beşiktaş'a imza attığında uzun yıllar takımın başında kalsın, futbolun CEO'su olsun" dedim ama dinletemedim. Hatta Denizli görevdeyken de aynı şeyleri söyledim ama din-le-te-me-dim!

Bir türlü aklım almıyor
Beşiktaş'ın transferinde en etkili isim şu anda menajer Ahmet Bulut!
Gerçekten inanılacak gibi değil.
Bakın Gökhan Gönül transferinde Beşiktaş'ın kasasından ne kadar çıktığı hâlâ açıklanmadı. Bulut'un bu transferden 3 milyon euro komisyon, Gökhan Gönül'ün ise imza parası olarak peşin 2 milyon euro aldığı söyleniyor. Şu ana kadar bu rakamlar yalanlanmadı.
Unutmadan altyapının Metin Albayrak'a emanet edilmesine anlam veremedim. Böylesine önemli bir görev Albayrak'a teslim edilirken ne gibi bir değerlendirme yapıldı; çok ama çok merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor