Sinan Vardar

Sinan Vardar

21 Temmuz 2016 | Perşembe

Transferler nerede!

Öncelikle Türkiye'mize geçmiş olsun. Yazıma başlarken darbe girişimi sırasında şehit olan tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Darbe girişimini bastıran ve bu uğurda kendini siper eden herkesi alınlarından öpüyorum.
Gelişmiş futbol ülkelerinde kulüpler transfer çalışmalarını yaklaşık 1 yıl önce yaparlar.
Kulüpler teknik adamlarının raporları doğrultusunda yeni sezon için hazırlıklarını planlarlar. Biz de ise neredeyse sezon başlayacak takımlarımızın hemen hemen hepsi transfer peşinde koşuyor. Maalesef, menajerler kulüplerimizi yönetir duruma geldiler.
Ağustos ayında kimi nasıl transfer edeceksin belli değil! Geçtiğimiz sezon Demba Ba, geçen yıl da Mario Gomez son anda takıma kazandırılmışlardı.
Ancak her sezon bu kadar iyi transferleri son anda yapamazsınız!

Soru işaretleri
Hep söylüyorum, kulüplerimiz maalesef kötü yönetiliyor. Bunun yüzünden de futbol kalitemiz apaçık ortada!
Mesela Beşiktaş... Gomez gitti, Sosa takımda kaldı mı, hâlâ bilinmiyor. West Ham'ın kıskacında olan Atiba ile sözleşme yenileneceği söyleniyor ama kesin bir açıklama henüz yapılmadı.
Savunmaya uzun süreden bu yana takviye gerekiyor ama taraftar hala bu transferi bekliyor. Üstüne üstlük geçen sezon oldukça başarılı maçlar çıkaran İsmail Köybaşı'nın da gitmesi nedeniyle sol beke de transfer gerekiyor.
Beşiktaş geçen sezon şampiyon olurken futbolcuların birlikte çok iyi takım olma özelliğini ortaya koyması başarıyı getiriyordu. Beşiktaş'ı yönetenler şunun şurasında takımın eksik gediklerini belirleyip aylar öncesinde transferleri bitirmiş olsalardı bugün kafamızda soru işaretleri bulunmazdı. Bugün Beşiktaş camiası, menajer Ahmet Bulut'un yapacağı transferleri bekliyor.
Gerçi hemen hemen bütün kulüpler böyle yönetiliyor.
Takımlarına gönül verenler de kötü yönetimlere rağmen futbolumuzun atağa kalkmasını bekliyor. Çok mu iyimseriz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor