Şirin Berber

Şirin Berber

14 Ocak 2010 | Perşembe

Gutierrez...

Yüz gol atsa da fark etmez... Avrupa'nın büyükleri almıyorsa, bir eksiklik vardır. Eksiği olan futbolcu da Trabzon'da başrol oynayamaz. Her ne kadar beklentiyi karşılamasa da, her dönem futbolcu kadrosu iyidir Trabzon'un. Öyle sıradan liglerden, sıradan futbolcular araya giremez. Kaldı ki Gutierrez, 25 yaşında ve milli takımda 6 kere oynamış. Neden mi böyle girdim yazıya? Onca kötü deneyimden sonra insan ister istemez ön yargıyla bakıyor olaya... Trabzon'un transfer işleri vukuatlı çünkü. İzleyenler, tavsiye edenler, son kararı verenler her taraf arızalı. Her seferinde kâr eden menajerler, milyon dolarları ödeyen Trabzonspor oluyor. Daha dün Lange için 5.5 milyon lira ödemeye mahkum edildi bordomavililer. Ağzımız yandı bir kere, üflemek yeter mi bilmem! Uzun zamandır köşeleri meşgul ediyor Fatih Tekke transferi. Olmayacağını bildiğim için bir kere yazmadım. Boş hayallere kapılmanın alemi yok. Avrupa şampiyonu olan bir takımın futbolcusunun, şu ortamda ne işi var.

Gerçekçi olmak şart
Biraz gerçekçi olalım, Trabzonspor'un büyüklüğüyle alakası yok bu işin. Dahası o büyüklük eskide kaldı. Bugün her uygulama falso veriyor. Daha dün, lig ikinciliğini başarı saymayan bordo-mavililer, o sırayı rüyada bile göremiyor. Çok kere yazdım, tarif ettim fakat bir şey değişmedi. Cukiç, Lukiç, Petranoviç kazığını kim attırdıysa odur Trabzon'u hedefinden saptıran. Dünya yıldızı diye Lange'yi kulüp başkanına yönetime kazıklayan, 6 milyon dolar gibi bir paraya Tomas Jun'u bordo-maviye pazarlayan. İşte onlara sorun hesabı. Başkan ve yönetim kanmasın kandırılmasın denebilir fakat işin aslı öyle değil. Daha bir sene önce, Trabzon şampiyonluğa koşarken, gerçekleşen transferi hatırlayın. Kulüp 80-100 milyon dolar borca girmişken, takım ligin zirvesindeyken, takımın hocası çıkıp "Onu alırsanız kesin şampiyon oluruz" demişken, kulüp başkanı nasıl "hayır" der. Diyemedi işte, 15 trilyon lira çıktı bordomavili takımın kasasından. Aldıran hoca gitti, yerine gelen araya çıkamadı Şenol hocanın kucağına düştü bomba…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor