Şirin Berber

Şirin Berber

17 Şubat 2010 | Çarşamba

Ağrı dağın eteği...

Ağrı'daydım geçen hafta. Orada yok olan spor için, bir valinin yaptıklarına şahit oldum. Koca adam 10 yaşında bebeleri toplamış, onlarla top oynuyor. Sporu sevsin, fazla enerjisini topun peşinde harcasın diye bir proje geliştirmiş. Dünyaya duyurmuş adını, bankasından destek almış. Maç oynadık o bebelerle. İsviçre'deler şimdi. Bir turnuvaya katılıyorlar. Dönüşte Akademi'ye kayıt olacaklar. Yöre şartlarına uygun spor dallarını içinde barındıran bir akademi. Hem okuyacak hem de kayak, koşu, futbol, voleybol, güreş dallarında şampiyon çıkaracaklar. Yörenin gençlerinden oluşan bir akademi. Desteğimiz hep olacaktır, yolunuz açık olsun Sayın Vali Mehmet Çetin… "Sayın Mudanyalılar desem yanlış olur galiba, sevgili Trabzonsporlular" diye söze girdi Şenol hoca. Etrafını saran 5 bin kişilik sevgi seli arasından zor çıkardık hocayı. Avni Aker'den çıkan sevgi çığ gibi büyüyor. İstanbul Olimpiyat'ta gövde gösterisi, Rize'de kupa şöleni, Mudanya'da hasret töreni. Korkarım birkaç maç daha kazanırsalar sokağa çıkamazlar! Mudanya seyahatinin her aşamasına şahit oldum. Hoca çok titiz, saha dışında hiçbir şeyi gözden kaçırmıyor. Maça kadar, maçtan başka hiçbir şeyle ilgilenmiyor…

Zamana ihtiyaç var
Önceki akşam 3 puan üzerineydi hesap... İkisi stadın çimlerine gömüldü. Pozisyonlara bakarsın "Trabzon kaybetti" dersin, oyunu baz alır "Bursa kazanmalıydı" dersin. Daha 3 gün önce lig liderini farklı yenmiş bir rakip. Bursa'dan sağlam çıkmak kolay değil. Anladığım o ki 'şampiyonluk' kelimesi için hayli bir zamana ihtiyaç var. Yükün ağırlaştığı anlarda tekliyor bizim takım. Özellikle hücum kesik kesik kalıyor. Koca takımın gol işi bir-iki kişilik beceriye mahkum oluyor. Küçük maçlarda işleyen Alanzinho, silahı alanlar daraldıkça kendine batıyor. Bir de Umut tabii ki. Yanında koşturanlara Allah sabır versin. Santrfor dediğin, duvar olur, top indirir, atağın gelişimine yön verir. Koca 90 dakika birkaç olumlu hareket dışında bir şey yok. Arada bir gol atıyor ya da asist yapıyorlar. Bence, Umut Bulut'un biraz daha kendini geliştirmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor