Şirin Berber

Şirin Berber

13 Mart 2010 | Cumartesi

Kötü denemeydi

Doğru kadroyu bulmak, bulduğunda ısrar etmek, ısrarından sonuç almak ustalığın gereğidir. Futbol der ki; denemekten korkma, daha güzel olacağına inandığın her şeyi uygulayabilirsin. Geçen maç performansı hariç ustalığı vermiştik Şenol hocaya. Formsuz olma hakkı vardır, öngörüleri tutmamıştır dedik, geçtik. Yine yeni bir şey deniyor hoca. Hem sistemi hem isimleri değiştirmiş. Öne oynayan yabancıları dışarıda bırakmış, açıklı sistemden baklavaya dönmüş. Belli ki hoca kendine gelememiş. Geçen seneki 0-3'lük Sivas oyunundan hiç farkları yok. Sahada Trabzonspor diye bir takım yok. Ne hücum ediyor ne de savunuyorlar. Dakika 37'de öyle bir gol yediler ki akıllara zarar. Rakip yarı sahada top kaptırıldı. Beşe üç yakalandılar. Dört orta sahanın hiçbiri yok. Kalan üçlünün hareketi skandal. Hastane refakatçisi gibiydiler. Song-Giray- Ferhat, nasıl gol yenir örneğini gösterdiler. Aslında hocaya teşekkür etmeliyiz. Camiaya gerçeği gösteriyor. Kurulumda yanlışlık var. Bu malzemeyle hedefe oynanmaz.

Bir daha asla yapmayın

Beklenmedik olumlu bir hamle yapmıyorlar. Dakika 90 oldu, bir çalım, araya, arkaya, terse pas, şut, orta yok. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Yanındakine bile pas vermekten acizler. Ara devre fayda eder, toparlanırlar dedik. Bir şey fark etmedi. Şimdi soruyorum. Cale niye yok? Colman ile hoca arasında bir problem mi var ? Umut-Burak ikili forvet oynar mı? Teofilo niye alındı? Umut kadar oynamak için futbolcu olmaya gerek var mı? Son çeyrekte beş forvetle sahada olmanın anlamı neydi? Hepsinden önemlisi hangi hesap üzerine açıklı sistemden vazgeçildi. Ta geçen seneden beri işler iyi giderken bu kadar değişikliğe gerek var mıydı? Diyeceğim o ki böyle bir denemeyi asla bir daha yapmayın. Bedeli ağır olur. Sahaya çıkardığınız hiçbir futbolcu senenin planında olamaz. Geldiği günden beri yaptığı denemelerden ilk defa sonuç alan Alanzinho'nun golü övgüye değerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor