Şirin Berber

Şirin Berber

02 Mayıs 2010 | Pazar

Daha lig bitmedi

Bu sarı takım nereden geldi? Hangi ligde oynuyor? Kim bu futbolcular?
Türkiye liginde böyle futbol oynayan takım var mı? Nereye geldim ben? Seminerde miyim, yoksa maçta mı?
Dönemin futboluyla, geçmişin farkını izlettiler.
Sarı olanlar işi başka yapıyor! Tüm hareket planlanmış, görevler paylaşılmış, her şey net. Topun bulunduğu yere göre, her şekilde hareket tarif edilmiş. Çalışılmış, olgunlaştırılmış.
Kolektif futbol bu işte. Ustalık bu!
Hocaya dayalı sistem bu. Herkesin hocanın emrinde olmasının göstergesi bu. Önce Sayın Gökçek'i kutlamak gerek. Böyle bir ortam oluşturduğu için. Şu kalite bir teknik adamı başkente getirdiği için. Ne kadar güzel görünüyor yol haritası.
Her seferinde rakibin boş bıraktığı alandan geliyorlar. Bir kere dahi kör yere takılmıyor, hemen ters tarafı hareketlendiriyorlar. Hepimize futbol dersi verdiler.
Eğer tuhaf bir şey olmazsa, sarılar şu çizgiden düşmezse, daha lig bitmedi. Trabzonspor'a fazla gelen şu futbol, Fenerbahçe'ye de yeter, Bursa'ya da... Sistemli hareket içinde hepsi iyi de, Rajnoch ve Sapara bir başka… Yazık Trabzonspor'un milyon dolarlarına.
Kaç zamandır şöyle bir yazı yazamadım bordo- mavililere... Ben şimdi ne diyeyim?
Rakibi bu derece övdüren futbolcuları nasıl tarif edeyim? Neresinden bakarsan 'sıfır'!
Sarılar oynadı bizimkiler izledi. Burak, Engin, Gabric, Sezer bir amatör takım futbolcusu gibiydiler. Teofilo'nun da o yükü kaldıramayacağını artık söyleyebiliriz.
Son bölümde Alanzinho ve Colman içeri girdi, oyunun şekli değişti. Takım olarak savunan Ankaragücü, peş peşe atak geliştiren Trabzonspor sahne aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor