Şirin Berber

Şirin Berber

23 Mayıs 2010 | Pazar

Kalbini temiz tut

Saçma olan tüm mazeretleri ortadan kaldırdı Bursa'nın şampiyonluğu... Başarısızlığı başkalarının sırtına yükleyenler yakalandı sonunda. Mesele para değilmiş esasında. Şehrin ufaklığı, basın-medya fukaralığı daha uydurulmuş birçok şey yalanmış meğer. Futbolcu kalitesi de değilmiş altta kalmanın gerçek sebebi. Şampiyon olan Bursa'dan hangi kadrosu kötüydü Trabzon'un. Bakın, her biri bir yerlerden kovulmuş futbolcular. Uğursuza çıkmıştı adı, bizim uşağın. Tjikuzu'yu tutup onu gönderenler utansın. Mustafa Keçeli, Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan… Şimdi kıymetli oldular. Ya takımın hocası? "Yuvam" dediği yerden yollanmıştı.
O zaman da ağlamıştı, geçen haftaki gibi.
Cevap bulması gereken soruya geldi sıra. Şu şampiyon kadro Trabzonspor'un elinde olsaydı kaçıncı bitirirdi ligi. Kaç hoca kovdurur, kaç başkan yollardı. Para da değilmiş ekibi şampiyon yapan. İçerde alacakları duruyor, daha şampiyonluk primi belli değil. İbrahim başkanın taktik verdiğini hiç duydunuz mu?

Bu kadar birlik olamadık
Hedefe varmak için başka şeyler gerekiyormuş meğer. En başından böyle bir hedefleri yoktu. Kötüsü ligden düşmeydi, düşse de onların tek sevdasıydı aslında. Hiç değişmedi tribüne geliş sebepleri.
Hep destek, tam destek sonuna kadar yardım ettiler. Olimpiyatta kaybetmişlerdi şampiyonluğu.
Tek hakaret çıkmadı tribünlerden.
Son maçtan önce eğlence düzenlemişler, binde bir kalan şampiyonluk ihtimali için. Hiç bu kadar birlik oldu mu bordo-mavililer. Tüm kalpler Trabzonspor için atmayalı kaç zaman oldu?
Hiç parasız zamanlar 6 kere şampiyon oldu Trabzonspor. Neydi o hedefi tutturan? Başkanı, yöneticisi yaşıyor hâlâ, bir kulak verin. Bir sorgulayın kendinizi. Yine hocamın söylediği noktaya geldik. "Kalpler temiz olacak, herkes kendi işini yapacak. Ayaklar baş, başlar ayak olmayacak."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor