Şirin Berber

Şirin Berber

18 Haziran 2010 | Cuma

Değişim zamanı

Trabzonspor takviyelere başladı. Transfer dönemi kaleciyle start aldı. Oynayan stoperi gönderdiler, ne oynayacağı belli olmayan birini aldılar. Hani, yaşı genç olsa neyse... Aslında hocanın yaptığına, yapacaklarına hep olumlu bakarım. Umutluyum Şenol hocadan, fakat burası Trabzon. Mesele transfer oldu mu çizgiden çıkıyorlar. Toprağa ayak basanın adam alma kriteri dibe vuruyor. Oy birliği ile karar verilmiş, herkesin ortak fikri, bir sol kenar, topu kaleye dürtme becerisi olan bir santrfor. Daha ne? Bir de takım üzerinde ki fazlalıklar temizlenecek. Esasa uygun bir hamle var mı? Kaç tane getirdiler hiçbiri sol tarafta koşmayı beceremedi. Bir 90 bitmeden sağa kaydılar. Herhalde o sebepten imtina ediyorlar. Nasıl olsa tutturamıyorsunuz, bu sefer de sağ taraf alın bakarsın, tersi çıkar. 9 numaralı forma işi sakat. Onu giyecek futbolcunun maliyeti 10-15 milyondan başlıyor. Daha ucuzunun yahnisi sert oluyor. Teofilo oluyor, Gökhan oluyor, Umut olup boğazına takılıyor. Yani beklenti boş. O işi görecek santrafor Trabzon'a gelmez.

Altyapıya önem verilmeli

Bilinmedik, tanınmamış, daha yaşı genç bir bebe olamaz mı? Sorarsanız hiç düşünmeden "hayır" derim. Öyle bir alışkanlığı yok Trabzonspor'un. Ne kendi yetiştirdiklerine, ne de başkalarının bebelerine güvenemiyorlar. Bir güvensizlik hakim orada, hiç şüphem yok. Bilmediği yoğurdun peşindeler çok zamandır, bir yudum ayran içiremediler taraftara. Karadenizspor ne için yaşatılır? Bir tane gelemedi mi as kadroya. 10-12 sene önce altyapıya yazılmış bebeler değil mi onlar? Ne çalışmışlar, ne öğrenmişler? Elin oğlu Barcelona kadrosunun neredeyse tümünü altyapıdan yetiştirirken bizim orada ne oluyor? Kaç kere yazdım anlatamadım derdimi. Hocaya değer verin elbet, efsanenin parçası olduğunu inkar eden mi var? Fakat devir değişti artık, futbolda var olmanın şartları değişti. Bilgi değişti, uygulama değişti, bebelerin tarafına bakmanın şekli değişti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor