Şirin Berber

Şirin Berber

02 Kasım 2010 | Salı

Tünelin ucu göründü

Çok istekli başladı Trabzonspor. Eksiği, aksağı bir tarafa her yeri tam gibi işliyordu sistem.
Maç öncesi de düşünüldüğü gibi, sahasına kapanan Ziya Doğan, her hattıyla gol için öne çıkan Şenol Güneş...
Topun hareket ettiği anlarda gol gelmedi.
Bordo-mavili gol için koşanlar atamadı, kaleci Orkun kurtardı. Duran toplaraymış kısmet. Kalecinin dibine kadar girerek ilk hatayı Trabzon yaptı. Onur'un sıfırlandığı ortamda Erdinç dokundu.
O ana kadarki futbolun hakkı bu değildi.
Daha kolayını kaçıran bordo-mavililer, ev sahibinin ikramını geri çevirmedi. O kalabalıkta topa dokunacak iki üç futbolcu var Trabzon'da da. Öne koşan Egemenaşırttı, arkaya saklanan Umut tamamladı. Özellikle onlar tutulmalıydı hiç zorlanmadan golü ürettiler.
Hocaların taktiği gereği şekillenen bir futbolla araya girdik. Savunmayı sağlam tutup kontratakla çıkmayı deniyordu Ziya hoca. Devre itibarıyla amacına ulaşmıştı.

Herkes görevini yapmıştır

O kadar rakip kale etrafında dolaşıp skor alamayan Trabzonspor kendini sorgulamalıydı.
Ara sıra bir iki kişiyle çıkan rakip karşısında tam takım arkada beklemek doğru muydu? Kale önünde tek kalan Umut'un yanına bir hatta daha fazlası sokulabilir miydi? O ana kadar hiç iş görmeyen iki kenar yeniden şekillendirilebilirdi.
İkişerden dört futbolcunun hücuma katkısız duruşu değiştirilebilirdi. O kalabalıkta sadece Jaja'nın gol pozisyonu hazırlama sorumluluğu olmadığı diğerlerine işlenmeliydi. Yani orta saha çizgisini geçtikten sonra her futbolcunun gol atabileceği kafalara çakılmalıydı. Aynı şeyleri düşünmüş hocam, orta sahanın bir fazlasını çıkarıp Burak'ı öne, Yattara'yı sağ açığa, takımı da biraz daha öne yönlendirdi. Tüm planlar çok yakına gelen zirve üzerineydi.
Yine bir duran toptan tabela değişti. Ortamın golcüsü olabilecek isimlerden Egemengirdi devreye. Kalabalık arasından mükemmel yükseldi.
İşte böyle olmalıydı. Her türlü zorluğun altından kalkmalıydı Trabzonspor. Kalecisinden en uç adamına, yedeklerden Şenol hocama herkes görevini yapmıştır. Bu bütünlük o hedefedir, tünelin sonunadır yolculuk, ışığı göstermiştir bordo-mavililer...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor