Şirin Berber

Şirin Berber

14 Kasım 2010 | Pazar

Usta işi

Usta ile çırağın maçı oldu. Hani hep sorarlar ya: "Hocanın rolü yüzde kaç?"Yarım saat geçmeden içeriden geldi cevap. 'Sekizdir' diyenlere kanmayın. Yüz üzerinden yüzdür.Ustanın her söylediği aynen yaşandı.
Hiçbir denemesinden sonuç alamadı çırak.
Hiçbir teknik adam Trabzonspor'a karşı böyle oynamaz. Şu kadro karşısında arkada o kadar boşluk bırakılmaz. Schuster in suçu mu desem, hocayı kışkırttı mı desem, ne sayarsan say öngörüsü tutmadı çırağın... Çaresiz kaldı ev sahibi. Kendi gerçeğinden başka bir şey oynadı Bursa... Trabzon değil en zayıf lig takımına bile bu derece kontrolsüz gitmemiştir Bursaspor... O zaman ustanın gösterdiğinden devam edelim... Savunma yapamayan hiçbir takım hedefe varamaz. Hücum ederek maç kazanırsın. Savunarak kupalar alırsın. Schuster'in dediği gibi değil yani.
Topun daha çok Bursa'da kaldığı doğru...
2-3 kat fazla hücum ettiği de doğru. İyi de tabelada yazan ne? Taktik diyorlar adına... Rakibe göre oyun kurgusu böyle bir şey işte...

Ligin favorisi net görüldü

Takım savunmasını çok beğendim. Son ana kadar hareketin içinde kalmayı, her seferinde tehlikenin geldiği tarafı kapatmayı alkışlıyorum.
Savunmada derinlik, kontratakla hücumdan örnekler sundu Trabzonspor...
Onlara yakıştıramadığım topa sahip olma zamanının kısa oluşu... Hedefe giden yolda meziyet önemli, kullanılmalı... Colman'ın yokluğu mazeret sayılmamalı. Top kayıplarındaki eksiklik doğru tespit edilmeli. Jaja'nın gol vuruşları mükemmeldi. Gollerde emeği geçen Engin, Burak ve Umut da unutmamalı..
Son devre dengede geçti. Her dakika oyundan düştü Bursa. Her taraftan geldi fakat kalenin nerede olduğunu bulamadı.
Sonuç olarak ligin favorisi çok net görüldü. Şimdi sorgulanması gereken Trabzonspor'un rakibinin kim olduğudur. 27. senesinde bayrakları dalgalandırır bordo-mavililer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor