Şirin Berber

Şirin Berber

31 Ocak 2011 | Pazartesi

Kötü kayıp

Zor olmadı Fener için. Hiç olmadığı kadar yüksek tempo kullandılar. Yarım saatte işi bitirdiler. National Geographic aslanları gibi hep beraber saldırdılar avının üzerine.
Aynen öyle, tam bir av durumundaydı Trabzonspor.
Dört savunma, iki ön libero, aslanların önüne atıldılar resmen. Önde basıyordu Fener. Rakibin kapattığı alandan pas yaparak çıkma isteği anlamsızdı. İkiüçüncü pastan sonrası rakip için tehlike sıfırlanıyor.
Trabzon kalesi için önlem almak gerekiyordu.
O önde dikilenler, arka boşluğa top istemeyince sıkıştığı alanda boğuldu Trabzonspor. Maç öncesi kurulan taktik tutmamıştı. O an değiştirme mecburiyeti vardı fakat hocam dokunmadı.
Bir anda iki fark çıktı ortaya.
Çok adamla kapanan rakipler karşısında, pozisyon üretmekte zorlanan Trabzonspor, teslim bayrağını çekmişti.

Ayar bozukluğu var

Bir olumlu iş yapmayan Burak dururken, Colman'ın çıkması tuhaftı. Gördüğü sarı karttan olmalı. Son devre bir 15 dakika her şey ev sahibinin istediği gibi gitti. Selçuk'un atılışı ortamı gerdi. Kart doğruydu da eksik kalmanın telaşı vardı ev sahibinde. Üç, beş dakikaya varmadan endişe edilecek bir şey olmadığı görüldü.
En baştan taktiği tutturamayan Trabzonspor, Glowacki'nin atılması ile ortamı rahatlattı. Sonrası oyunu soğutma hamleleri ile geçti.
Şu oyunun gösterdiği bir ayar bozukluğu var Trabzonspor'da. Bir şekilde sahip olunan güç devreye sokulmalı. Eksiği aksağı anında görme, müdahale etme, değiştirme özelliği zayıfladı. Acı ama gerçek bir şekilde akıllar başa gelmeli.
Daha hiçbir şey olmadan bir şeymiş gibi davranmak kötü.
Çizgi içinde olanlara tavsiyem şu rakip ile iç sahadaki maçı birkaç kere izlesin.
Kıyasınlar ve karşılaştırsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor