12 Aralık 2009 | Cumartesi

Aslan döndü

Euro 2008 Türk Milli Takımı için "geri dönüşün kralları" sıfatını aldığı şampiyonaydı, bu maç da G.Saray için "geri dönüşün aslanı" apoletini taktığı maç oldu. Kolay değil, kötü oyun, 2-0 geri düşmek ve buradan maç çevirmek. Özgüvenin yerine gelmesi için böylesi sansasyonel bir maça ihtiyaç vardı. Sadece skor için bunları yazıyorum yoksa futbol için değil. İki Antalya direğinin de Galatasaray'a müthiş yardım ettiğini unutmadan bu cümleyi kuruyorum. Rijkaard sanırım on biri tahtaya sıralarken en başa Kewell'ı yazıyor. Takımı da Avusturalyalı'nın etrafında diziyor. Pres yapmayan, fizik gücü zayıf, sırtı dönük oynayamayan bir oyuncudan santrfor üretmek ancak mecburiyet halinde olur. Eğer yönetim Kewell'ı satmak için bunu yapmıyorsa, efendiliğin de bir prim sınırı var. G.Saray takımı formsuz. Sahada istediği gibi mücadele edemiyor. Böylesi durumlarda kenardaki güç devreye girmeli. Rijkaard büyük isim ve büyük hocaysa işler kötü giderken buna taktiksel bir karşılık verebilmeli.

Ofsayt taktiği acemice
Ancak, maçın tüm gidişatını yönlendiren Mehmet Özdilek. Kendi sahasının ortası ile rakip sahanın ortasına kadar alanı parsellemiş, geçiş yollarını tıkamış ve Galatasaray takımını uzun oynamaya resmen mahkum etmiş. Güya Leo Franco topu eliyle oyuna sokuyor. Sokuyor da ne oluyor? Servet, Hakan ya da Mehmet Topal uzun top atmak zorunda kalıyor. Tamam Gökhan yok, Hakan'dan stoper üretilmiş ama bir şampiyonluk adayı üst üste iki kopya gol yer mi? Bu kadar acemice ofsayt taktiği yapar mı? Yapılıyor işte. Keita-Arda ikilisi ancak ilk yarım saatten sonra ve devreye girdiler. Onları devreye sokan isim Elano oldu. Brezilyalı bu kez sazı eline alıp takımı silkeledi. Pozisyonlar hazırladı, mücadele etti, gol attı. Mağlubiyeti kabul etmedi. Ona Keita ve Kewell da eşlik etti. Hele Keita öyle güzel hareketler yaptı ki, Fildişili oyuncuya topu geçirme konusunda takımın daha atraksiyonel olmalı. G.Saray ikinci yarı gerçekten büyük bir mücadele verdi. Kazanılan üç puan, geri gelen özgüven ve ortaya konan kazanma arzusu sonraki günler için güçlü ışık verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor