24 Ocak 2010 | Pazar

Üzgünüm Harry

Harry Kewell adına üzgün, Galatasaray adına ümitliyim. Kewell, ilerlemiş yaşı ve güçsüzleşmiş fiziği yüzünden sürekli atak oynayan takımın sıkıntı kaynağıydı. Arkasında oynayan Hakan Balta bugün tartışılıyorsa sorumlusu Kewell'dır. Tabii bu bir kötü niyet sonucu değil. Takım savunmasına katkı yapa-madığından ve rakibi kovala-ya-madığından dolayı. Sezon başı fırtına takımın kenardaki sağlam ve güven dolu yedeğiydi. Sakatlıklardan dolayı ilk onbirlere çıktı ancak balans bozulmasını engelleyemedi. Şimdi o da sakat. Üstelik sakatlığı Rijkaard'ın işini kolaylaştırıyor. Forvete alınan Brezilyalı Jo banko oynayacak. Yedeği Nonda. Solda Caner yükselen formuyla Keita gelene kadar sağa geçecek Arda'nın yerine aday. Arda sağa, Elano forvet arkasına. Geride topu oyuna sokması amacıyla alınan Neill aşısı tutarsa gerçekten devre arası operasyonları Galatasaray için muazzam fırsatlar sunabilir. Jo'yu daha çok Rus Lig'inden hatırlıyoruz.

2. yarıya süper başlayabilir
Gerçekten iyi bir oyuncu ama İngiltere'de tutunamadı. Elano'yu bekleyen tehlike onun için de geçerli, doğrudan rakibe sert futbolun oynandığı Süper Lig'e uyum süresi uzarsa büyük baş ağrısı olur. Ancak, eğer Jo uyum sürecini atlatır, Lucas geriden oyun kurmaya katkı verirse, Kewell'ın deforme ettiği güç eksikliğinden kurtulmuş Galatasaray, müthiş bir ikinci başlangıç daha yapabilir. Üstelik bu aşının en yeni transferlerinden birisi de Elano olabilir. Brezilyalı, mücadeleci bir takımda yeteneklerini sergileyecek ortamı daha rahat bulacaktır. Ziraat Türkiye Kupası maçlarındaki derli toplu görünüm ve disiplinli oyun, böylesi bir başlangıç için fazlasıyla umut vericiydi. Üstelik, bugünkü rakip Gaziantep. Ligin en yumuşak, en çok top oynamayı seven takımlarından birisi. Galatasaray için son derece uygun bir rakip. En büyük dezajantaj hava şartları olabilir. Bu yazının yazıldığı saatlerde kar müthiş yağıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor