04 Şubat 2010 | Perşembe

Pahalı ve uyumsuz

Galatasaray, pahalı ve uyumsuz bir takım elbise gibi. Ceketin, gömleğin, kravatın ve pantolonun kalitesine baktığınızda birinci sınıf. Etiketlerinde yazan rakamlar da son derece pahalı. Ama hepsini bir araya getirdiğinde rüküşlük abidesi bir görüntü çiziyor. Hani İtalyan takımın altına beyaz çorap giyen adam gibi sarı kırmızılı takım. Düşünün, Neill ve Servet gibi iki iyi tandem oyuncusunun sağında Emre Güngör, -ki kendisi aslında stoper olur-, sağında Uğur, -ki o da katıksız bir sağ bek-. Sağdaki yerini yadırgıyor, soldaki ileri çıkamıyor. İpek gömlek üstüne naylon gravat gibi duruyorlar. Ayakkabılar da süper kalite ama içindeki beyaz çorap var. Barış sağ çizgi oyuncusu değil. İki maçtır orada oynuyor ama bal yapmayan vız vız. Jo henüz takımın yenisi, koşuyor, basmaya çalışıyor ama işte uyum diye bir sorun var bu dünyada.

Bazı yenilgiler hayırlıdır

Ondan hemen çok şey beklemek ne kadar doğru? Her zamanki gibi bu rüküşlüğün içinde kaliteyi yansıtan tek oyuncu Arda. Koskoca Galatasaray takımı maç boyunca üst üste beş top yapamadan oyunu tamamladı. Böylesi dağınık futbol oynamak için ödenen para çok fazla. Tamam, sakatlıklar var, eksiklikler var. İdeal takım değil sahadaki ama yine de bu kadar dağınıklık adı Galatasaray, hoca Rijkaard, oyuncularının her biri marka olan bir takıma yakışmıyor. Antalyaspor takımının onca eksiği var, gücü belli. Maçın başından itibaren sürekli saldıran ve arayan takım oldu. İlk yarı boyunca didiklemelerinin sonucunu iki golle aldılar. Üstelik Jo da çıkınca rakibinde gol atacak adam kalmadı. Onca transfere karşın santrforsuz bir elli dakika sahada olmak Galatasaray adına gerçekten düşündürücü bir manzara. Gerçekten çok şaşkınım, sahaya çıkarılan takım tek farklı yenilgiye bile razı oldu bu maçta. Elbet hep böyle gitmeyecek, bizim, sizin gördüğünüzü bu takımı yönetenler de görüyorlardır. Bazı yenilgiler hayırlıdır. Bu mağlubiyetin de -ders çıkarılırsa eğerçok yerinde olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor