15 Şubat 2010 | Pazartesi

Sorumlu kim?

Galatasaray'ı izleyenler olarak oynanan futboldan memnun muyuz? Sahaya çıkan takım bizi mutlu ediyor mu? Aslan, rakiplerini futbol açısından tehdit edebiliyor mu? Peki bu durumun sorumlusu kim? Eleştiri sahibi olarak ben ve medya mı? Tribüne gidip bunca sansasyonel ismin bulunduğu kadroyu izlemek ve keyif almak isteyen taraftar mı? Hiçbiri değil. Sorumluluk, yetkiyi kullananlara aittir. Son dönem sağ gösterip sol vurması ile ünlenen Galatasaray transfer aktörleri, A'dan Z'ye tüm süreçlerin sorumlusu olduğuna göre medyaya yüklenmek artık sonuç vermiyor. Ortada bir sorun varsa kulübü yönetenlere aittir. Adnan Polat, bu kulübün başkanı olarak her tür artı ve eksinin bir numaralı muhatabıdır. Kulübün içinde bulunduğu durumun bir numaralı sorumlusudur. Harcanan para ve ortaya çıkan memnuniyetsizlik, büyük şirketler yöneten başkanın elbette onaylayacağı bir durum değildir.

Açık ara lider olmalıydı

Sonra Haldun Üstünel. Tüm transferlerde imzası olan, büyük övgüler alan isim olarak bu futbol fakirliğinin iki numaralı sorumlusudur. Frank Rijkaard, üç numaradır. Aslında en büyük sorumluluk ona aittir. Eğer, takımdaki gelen giden trafiği bilgisi dahilinde yapılıyorsa, çok yanlış bir transfer mantalitesine sahip. Yok, onun dışında gelişiyorsa, daha vahim. İsminin gücü doğrultusunda takımına hakim değil demektir. Ve elbette futbolcular. Her biri kabarık kontratlara imza atıyorlar; takım yalpaladığında, eksikler ortaya çıktığında, gidenlerin yeri doldurulamadığında daha çok savaşmalı, daha çok ter dökmeli ve açığı kapatmalılar. Tüm bu gürültü, olan biten, yazılan çizilen sonuçta onların saha içi performanslarıyla doğru orantılı. Her ne kadar takım bu yazıyı okuduğunuzda lider olma ihtimali taşıyorsa da, futbol sadece fikstür sıralaması değildir. Bunca bütçeye karşın şu an kıl payıyla değil, net bir liderlik olmalıydı. Sadece puanda değil, futbolda, saha içi performansta da liderlik istiyor bu takımı sevenler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor