21 Mart 2010 | Pazar

Horon havası

Galatasaray, bugün Karadeniz'de horon tepecek. Trabzon-Galatasaray maçları her zaman keyifli, hızlı ve heyecanlı olmuştur. İki takımın maçlarında yıllardır oyunu kilitleme, defans yapma, rakibi durdurma yerine saldırı ve 'ya herro ya merro' anlayışı egemendir. Maçlar genelde bol gollü geçer. Golsüz beraberlik hatırlanmayacak kadar azdır. Bu duruma bakınca bu akşamki maçın gollü geçeceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok. Galatasaray zaten yapısı itibariyle defans yapmayan, gücünü ofansif baskı ile kabul ettiren bir takım. Rijkaard sezon başı bu anlayışla ligi domine etmişti ama sonrasında sakatlıklardan dolayı ideal tertibin bozulması onu daha defansif arayışlara itti. Bu süreçte zorlandılar, puan ve güven kaybettiler. Ne zaman ki Hollandalı gerçek sistemine döndü, bol hücum futbolunu yine sahneye koydu, puan kaybetse bile Galatasaray yeniden öz güveni ile sahnede yerini aldı.

Güneş için test maçı

Tıpkı Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor gibi. Trabzonspor da Şenol hocanın gelişinin ardından ciddi bir ivme yakaladı. Hücum gücü yükseldi. Tek sıkıntısı, yeterince gol atamaması, yoksa pozisyon üretmede hayli başarılı bir grafik sergilediler. Bu maç Şenol Güneş için gerçek bir test olacak. Karakteristik olarak takımı gibi oynayan bir rakiple karşılaşacak. Galatasaray açık oynayan takımlara karşı ligin en tehlikeli rakibi. Boşluk bırakır ve kora kor oynarsanız başınıza geleceklere hazırlıklı olmalısınız. Mesela Kasımpaşa, Yılmaz Vural'ın açık futboluyla tüm güçlü takımları yendi. Bir tek Cimbom'a diş geçiremedi çünkü Rijkaard'ın ekibinin hücum gücü kolay baş edilebilecek gibi değil. Bu maçın kaderini hücumculardan çok savunmacılar çizecek. Bireysel hataların sonucu etkileyeceği, bol gollü olmaya aday, seyirci zevki yüksek bir karşılaşma bizi bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor