11 Temmuz 2010 | Pazar

Sihirden kurtuldu!

Galatasaray'ın son dönem başına gelen en hayırlı iş, Haldun Üstünel'in istifasıdır.
Bilen bilir, Adnan Polat yönetiminin "Fenerbahçelileşmek" diye tabir ettiğim, kısa vadeli başarı politikasına başından beri karşıyım. Üstelik bu politikanın bir numaralı aktörü Haldun Üstünel'dir.. Neymiş efendim, transfer sihirbazıymış... Peki bu sihirbazın şapkasından çıkan tavşanlara bir bakalım mı? Lincoln: Binlerce kişinin karşıladığı ama milyonlarca Galatasaraylı'nın katrana bulayıp kaz tüyüyle yollamak için gönüllü olabileceği problem yumağı. Üç gol beş asist için milyon euroları cebine tıktığımız, Brezilya dışında takım bulamayan büyük yetenek! Leo Franco: Sezon açılışına katıldığı için tüm sarı-kırmızı yüreklerin daraldığı, UEFA kahramanlarının 10 yıl önce Mallarco'dayken madara ettiği büyük kaleci! De Sanctis: İtalyanı hatırlayanınız var mı? Aykut gibi bir kaleci, Fevzi gibi ümit milli kenardayken çizmenin bilinmeyen kedisini getirmek ne müthiş ama!

PİŞMAN OLACAKLAR
Elano:
Etliye sütlüye dokunmadan oynayıp forma terletmeyen hijyen topçusu. Jo: Sahaların değil alemlerim kralı. Kewell: Beş sezon önce gelseydi gerçekten müthiş bir transferdi ama kafasında ve ayaklarında futbolu bitirmiş, son büyük kontratına imza atma derdindeki sempatik ama yetersiz Avustralyalı! Hakan Balta'nın futbol kariyerinin katili...
Baros, Keita ve Neill isabeti: Eh harcanan paralar göz önüne alınırsa, bu kadarlık isabeti ninem bile sağlar. Sihirbazlık Ribery'yi bulup getirmek ve elde tutmaktır. Gerisi ise boş laftır. Haldun Üstünel, Türk futbolunun son dönemdeki en büyük balonudur.
Şimdi Arnavut Lorik Cana geldi. Bence, "Fenerbahçelileşmek" hastalığından kulüp kurtulmaya başladı. İsmi büyük, futbolu küçük isimler yerine, sahaya yüreğini koyacak oyuncuların tercih edildiği yeni dönem, benim için tam olarak Rijkaard dönemi olacak.
Cana çok yararlı olacaktır, göreceğiz ama sorum şu: Üstünel tarzı transferde Cana, Arnavut ve sansasyonu az biri alınır mıydı?
Bu arada yeni alınan yerli oyunculara sanki hiç yokmuş gibi davrananlar da eminim pişman olacaklar ve utanmadan onlar için methiyeler düzeceklerdir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor