21 Aralık 2009 | Pazartesi

Kahraman Zapo

Sezonun ilk yarısını müthiş bir zaferle bitiren Bursaspor, öyle işlere imza attı ki eminim yeşil-beyazlı camia bile böyle bir başarıyı beklemiyordu. 13 yıl sonra Trabzonspor deplasmanından puan çıkartan Bursaspor, 15 yıl sonra İnönü'de ezeli rakibi Beşiktaş'ı alt etmeyi başardı. Hem de harika bir futbolla ve de hakeme rağmen. 3 puanla evine dönen takımı taraftarları da bağrına bastı. Binlerce yeşil-beyazlı uyumadı, İstanbul'da futbol dersi veren takımlarını bekledi. Hak edenin kazandığı bu galibiyette, Beşiktaş'tan kiralanan Zapotocny, giydiği formanın hakkını verdi. Çek oyuncu Bursa'da kahraman ilan edildi. Ve şu mesaj verildi: "Kimse zaferimizi gölgelemeye kalkmasın." Yeşil beyazlı formayı terleten Zapotocny, üstüne düşeni yaptı. O bu maçın gerçekten kahramanıdır.

Sıradan değiller
Şimdi tarih yazan Bursaspor'un Süper Lig'de yaptıkları konuşulmalı. 15 yıl sonra Beşiktaş'ı evinde deviren Bursaspor'un sahaya yansıttığı futbola dikkat edilmeli. Hakemin hediye ettiği iki golle yenik duruma düşen yeşil-beyazlı oyuncuların hırsı, kazanmaya olan inançları bu takımın geldiği noktanın en güzel göstergesiydi. Yani Bursaspor, artık sıradan bir Anadolu takımı olmadığını gösterdi. Şampiyonluk arzusunu bu maçta sergilediği futbolla bir kez daha ortaya koydu. Öyle bir hava yakalandı ki sezon başında hedef olarak konulan Avrupa Ligi, artık yetmez oldu. Gözler şampiyonluğa çevrildi. Türkiye Kupası da unutulmadı. Yeşil-beyazlıların bu kupayı da gözüne kestirdiğini şimdiden söylemek mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor