13 Mart 2010 | Cumartesi

Hiç fark etmez!

Üzerine şampiyonluk büyüsü serpilen Bursaspor'da gözler olaylı Diyarbakırspor maçından çıkacak karara çevrildi. Sadece Bursaspor değil tüm futbol kamuoyu nefesini tuttu bu kararı bekliyor. Diyarbakırspor'un hükmen mağlup sayılması durumunda yeşil-beyazlılar liderlik koltuğuna oturacak. Ama nedense bu olaylı maçın skor tescili bir türlü açıklanmıyor... Bu da akıllarda soru işareti oluşmasına neden oluyor. Aslında bu karar Bursaspor için çok da önemli değil. Tekrar oynatsalar bile takım daha çok motive olacaktır. Yani her halükarda şampiyonluğun en güçlü adayı, bu maçtan 3 puan çıkartacak güçtedir. Ertelenen Kasımpaşa maçında engel tanımadığını gözler önüne seren bu takım, havadan gelecek puanlara ihtiyacı olmadığını gösterdi. Bu nedenle yeşil-beyazlılar için Diyarbakırspor karşılaşmasını hükmen kazanmak ya da tekrar oynamak fark etmez. Yeter ki futbol oynamaya müsait bir saha olsun. Buraya kadar bileğinin hakkıyla gelen Bursaspor, bundan sonra da ayrıcalık beklemeksizin hedefine ulaşacaktır.

Yakın geçmişte gördük

Spor kamuoyunun hemfikir olduğu konulardan biri de Bursaspor'un şampiyonluğun ciddi adayı oluşu... Hatta "en güçlü aday" başlığı bile spor sayfalarının manşetlerini süslemeye başladı. Ancak otoritelerin de mutlu son konusunda Bursaspor'u işaret etmesi bir anlamda handikap olarak görülebilir. Takımın havaya girmemesi ve bu yakıştırmalara mütevazı yaklaşması gerek. Neyse ki şu ana dek gidişat bu yönde. Bu mütevazı yaklaşım Bursaspor için çok önemli. Ligin bitimine daha 10 hafta var ve her maçın final havasında geçtiği ligde havaya girmek yeşil-beyazlılar için belki de en büyük tehlike olacaktır... Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcuların bunun bilincinde olması camia için çok önemli. Ligde haftalar öncesinden şampiyonluk havasına giren Anadolu takımlarının sonlarını yakın geçmişimizde gördük...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor