23 Nisan 2010 | Cuma

Dönüm maçı

Şampiyonluk düğümünü çözmeye hazırlanan Bursa, G.Saray karşısına "olmak ya da olmamak" felsefesi ile çıkacak. Sezonun finali niteliğindeki bu maçta eskilerin dediği gibi dananın kuyruğu kopacak.
Bursa, Alex'in dediği gibi F.Bahçe'nin geçişini dikiz aynasından izlemek istemiyorsa G.Saray'ı yenmek zorunda. F.Bahçe'nin Kasımpaşa maçından çıkaracağı sonuç da çok önemli ama yeşil-beyazlılar kendi göbeğini kesmek istiyorsa haftayı 3 puanla kapamalı.
Bu saatten sonra "Diğerleri ne yapacak?" diye düşünme şansı yok. Tarihi kazanarak yazmak zorunda. Mutlu sona bu kadar yaklaşan Bursa, G.Saray'a boyun eğmeyecektir. İlk maçı güle oynaya kazanan Timsah, rövanşta da varını yoğunu ortaya koyup gülen taraf olmak için gerekeni yapacaktır. Beşiktaş'a, F.Bahçe'ye yaptığı gibi...

İNANMAK VE SAVAŞMAK
Bu iki karşılaşmadaki oyununu tekrarlaması halinde Bursa için galibiyet kaçınılmaz olur.
Rakibin gücünü de unutmamak lazım. Rövanşı almak için sahaya çıkacak G.Saray, şampiyonluk hayali kuran rakibine "Buyur" diyerek yol vermeyecektir. Zaten böyle bir şey mümkün değil. Keza G.Saray'ın da matematiksel şansı devam ediyor. Bu maçı kazanmayı çok isteyen Bursa'da bütün iş oyunculara düşüyor. İnanır, savaşırlarsa daha önce yaptıkları gibi İstanbul deplasmanından bir kez daha gülerek ayrılabilirler.
Tahmin yürütmek gerçekten zor. Her şey sahada belli olacak. Bu maç sonunda yarışta büyük değişiklikler olabilir. Yenilgi Bursa'ya yolun sonunu getirmeyecek ancak şampiyonluk yolunda telafisi mümkün olmayan bir darbe vuracak. Yeşil-beyazlılar bu zor karşılaşmayı da kazanırsa bence şampiyonluk maçı muhtemelen Bursa'da oynanır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor