24 Mayıs 2010 | Pazartesi

Asıl zorluk şimdi

Bundan sonra Bursaspor yazılırken başına çok hoş bir unvan konulacak. Daha önce "Anadolu'nun köklü takımı", "En iyi taraftara sahip Anadolu kulübü" gibi deyimlerin yerini "Turkcell Süper Lig Şampiyonu Bursaspor" alacak.
Elde edilen başarının büyüklüğü aslında yeni yeni anlaşılıyor. Rüyadan uyanan yeşilbeyazlı camiada çok şey değişti. En önemlisi artık para var. Hem de hiçbir yatırımla, yardım kampanyasıyla toplanamayacak kadar çok parası var Bursaspor'un. İşte asıl zor günler şimdi başlıyor.
Para yokken yapılan transferlerin kötü çıkması çok önemli değildi. "Para yok ancak bunu alabildik" diyebiliyordu yönetim. Şimdi böyle bir şans yok. Gidip en iyisini, en kariyerlisini ve klas futbolcu almak zorundasın.
Bu takımın ilk 5 hedefi yok artık. Şampiyonlar Ligi var. Avrupa'nın devleriyle eşleşecek Bursaspor'un kadrosunda bonservisi elinde olup, oynayacak takım arayan futbolcular değil diğer takımlarının renklerine katmak için uğraştığı yıldız oyuncular olmalı.

Sağlam'a güven tam
Mevcut para ile bu yönetim Türkiye'de forma giyen en iyi oyuncuya bile teklif götürebilir.
Şampiyonluktan daha zor bir süreçten geçiyor Bursaspor yönetimi ve teknik heyeti. Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncuları alma sözü veren paranın başındaki isim başkan İbrahim Yazıcı, konuşmalarında umut saçıyor.
Taraftarı ayağa kaldıracak transferlerden bahsediliyor. Ama unutmamalı Bursaspor'un kazandığı bu paranın 3-5 katı bütçeye sahip rakipler var. Yani transferde sırf isme para vermeyip futboluna para verilecek oyuncular bulmak gerekiyor.
Bu konuda Ertuğrul Sağlam'ın nokta atışı yapacağından kimsenin şüphesi yok. Arjantin'den bulup getirdiği Batalla'ya bakınca genç hocaya bu konuda olan güven de artıyor.
Asıl zorlukta takımdan gönderilecek oyunculara karar vermek.
Şimdi Ertuğrul Sağlam'ı bekleyen en önemli konu bu. Şampiyon olan takımın kadrosundan oyuncu göndermek mutlaka çok zor olacaktır genç hoca için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor