01 Haziran 2010 | Salı

Statsız şampiyon

Anadolu'nun makus talihini değiştiren Bursaspor'un elde ettiği şampiyonluğun yankıları hâlâ sürüyor. Sürmesi de doğal. Şampiyonluğun verdiği mutluluk bazı gerçekleri şimdilik unutturuyor.
Ama çok değil kısa bir zaman sonra bu gerçekle yüzleşecek olan şampiyon Bursa'nın karşılaşacağı dünya devlerinin kendi evinde ağırlayamama riskiyle karşı karşıya.
Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi maçlarının evinde oynayabilmek için Şampiyon takımın standart dışı sahasında hummalı bir çalışma yürütülüyor. İnsanın aklına şimdi şu soru geliyor; Acaba bunca yıl bu takımı yönetenlerin ve yerel yöneticilerin aklına hiç mi gelmedi? "Bu takım şampiyon olursa Real Madrid ile oynama fırsatı yakalarsa, mevcut stat bunu kaldırabilir mi?" Gerçek ortada kimse bunu düşünmemiş ki 'Beşinci büyük'e yakışan bir stadı yok yeşil-beyazlıların.
Standartlara uymayan, seyircisine yetmeyen Atatürk Stadı'nda şimdi göz boyamaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Kriterlere biraz da olsa uygun hale getirilip Şampiyonlar Ligi maçı oynayabilmek için gecesini gündüzüne katan işçiler, karınca misali 3 metre derinliğinde dev bir çukur açmaya çalışıyor.

En iyisi yapılmalı

Yapılan açıklamalara bakılırsa ağustos sonuna doğru çalışmalar bitecek stat 'hazır' hale gelecek. Avrupalı da onay verirse maçlar şehir dışında değil Bursa'da oynanacak. "İnşallah" diye de ekleniyor tabi yapılan açıklamaların başına. Artık inşallah, maşallah bir kenara bırakılıp kollar sıvanmalı.
Şampiyona, 5'inci büyüğe yakışan bir stat için geç de olsa bir şeyler yapılmalı. Saha içine çukur açıp gelecek heyetin ağzından çıkacak iki kelimeye bırakılmamalı Şampiyonlar Ligi maçları. En iyisini yapıp, sadece kendi takımının değil Milli Takım'ın maçlarına, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi finallerine talip olmalıdır Bursa.
Bursaspor'un başında şampiyonluk yaşayan ve tarihe geçen bu yönetim stat sorununu da çözüp unutulmazlar arasına girmek istiyorsa biran önce harekete geçmeli.
Şuan olduğu gibi tek gündem transfer olmamalı.
Bu konuyu öncelikli işlerini başına alıp, belediye ile masaya oturmanın zamanı gelip geçiyor bile. Gelecek sezonlara yatırım yapan Bursaspor, bunu sadece futbolcuyla yapmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor