07 Haziran 2010 | Pazartesi

Bu ülkenin takımı

Süper Lig'de tarihinin ilk şampiyonluğunu kazanan Bursaspor, yakalanan bu başarının sadece bir kente ait olmadığını dün daha iyi anladı. Yeşil-beyazlıların aslında tüm Türkiye'nin kalbini kazandığını Özlüce Tesisleri'ne gerçekleştirilen son derece önemli bir ziyaretle adeta belgelenmiş oldu.
Bursaspor evinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı.
Fenerbahçeli olan Başbakan Erdoğan, yeşil-beyazlıları kutlamak için gelmişti. En az bir Bursasporlu gibi sevinçliydi Başbakan.
Ve bu şampiyonluğun Bursalılar kadar onun için de ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
Çok ince bir davranış sergileyen Başbakan, Bursasporlu yöneticileri çok şaşırttı.
Başbakan'ın halka seslenmesi için düzenlenen miting alanına elinde kupayla gelen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve diğer yöneticiler protokol arkasında beklerken, Erdoğan'a "Bursaspor'u kürsüde kutlamak ister misiniz?" diye soruldu.
Bu esnada şampiyonun kendisine gelmesi yerine, kendisinin şampiyona gitmesinin uygun olacağını düşünen Başbakan, aynı zamanda önemli bir jeste imza atmıştı...

Yerli hocanın farkı...

Danışmanlarıyla birlikte Bursasporlu yöneticilere haber gönderen Erdoğan, aynı zamanda "Şampiyon evinde kutlanır" mesajı iletti. Özlüce Tesisleri'ne geri dönen yöneticilerin bu mesaj karşısında duygulanmamaları elbette elde değildi...
Programında olmamasına rağmen yeşilbeyazlı takımın tesislerinin yolunu tutan Başbakan Erdoğan, Şampiyonluk Kupası önünde konuştu. Anadolu'dan çıkan bir şampiyona verdiği değeri bu davranışıyla gösteren Başbakan, Şampiyonlar Ligi'nde de başarı sözü almayı ihmal etmedi.
Elde ettiği başarı ile Fenerbahçeli Başbakan'ı bile mutlu eden Bursaspor'un şampiyonluğunun sadece Bursa'yı sevindirmediği böylece bir kez daha gözler önüne serildi.
Yerli bir hoca ile gelen şampiyonluk belli ki Bursaspor'u, Başbakan'ın da söylediği gibi tüm Türkiye'nin gururu haline getirmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor