03 Kasım 2010 | Çarşamba

Başka bahara...

Avrupa futbolunun kalbi dün akşam Bursa'daattı. Dünya devi Manchester United ilk kez Anadolutopraklarında sahaya çıktı. Rakibi Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun sıfır puanlı ve henüz golü bulunmayan Bursaspor'du. Onlar ise dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından biri olan bu ligin favorisi. Yeşilbeyazlıların öncelikli hedefi bir gol atabilmek, İngilizlerin ise turistik bir gezi sonrası 3 puanla evine dönmekti. 47 yıllık tarihinin en önemli ikinci maçıydı Bursaspor'un. İlkini deplasmanda oynamıştı. Beklenenin aksine Bursaspor, pozisyonlar bulduğu Old Trafford'da tecrübesizliğine takılıp tek golle mağlup oldu. Rövanşta en azından gol beklenen Timsah, omzundaki bu yükle çıktı sahaya.

Geleceğin planlarını yapmalı
Süper Lig'de namağlup liderliğini sürdüren Bursaspor'un rakip kim olursa olsun artık gol atması gerekiyordu. Maçın başlama düğüyle sahada müthiş bir mücadele start aldı. Kimse inkar edemez ilk 45 dakikada Bursa gole çok ama çok yaklaştı. Şans mı yoksa acemilik mi bilinmez ama o gol bir türlü gelmedi. Atamayana atarlar misali ikinci yarı hüzün anları 48'de başladı. Ne yapsa rakibinin filelerini havalandırmayan yeşil-beyazlılar, canla başla çalıştığı sırada 'acaba beraberlik golü gelir mi' dendiği anda kalesinde ikinci golü gördü. Aslında skor hakkında söylenecek çok şey yok. Şampiyonlar Ligi'nde gol ve galibiyeti başka bahara bırakan Bursa, ilk kez bir İngiliz takımını hatta M. United'ı konuk etmenin gurunu yaşıyor. Nasıl 3 farklı mağlubiyete rağmen şampiyon takımlarıyla gurur duyan taraftarı susmak yerine takımını destekliyorsa Bursa da başını eğmemeli, yeni bir şampiyonlukla bu lige tekrar katılıp, aynı hataları tekrarlamadan Türkiye'yi ve taraftarını onurlandırmanın planlarını şimdiden yapmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor