24 Ocak 2011 | Pazartesi

İnsaflı olalım!

En son yazacağımızı en baştan yazalım… Devre arası Bursaspor'a hiç yaramamış. Yeşil-beyazlı ekip, Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada, ilk hafta futbol adına ortaya hiçbir şey koymadı. Alıştığımız kanat bindirmelerinden eser yoktu. Batalla'nın forvet arkası organizasyonları buhar olup uçmuştu.
Biraz Sercan'ın gayreti de bir maç kazandırmak için yetmezdi ve yetmedi de... Bursaspor aslında alıştığımız bekleyerek oynama düşüncesini de uygulayamadı. Yeşil-beyazlı ekip, deplasman oyunlarında orta alansavunma yardımlaşması arasına sıkışan topları hızlı hücuma çevirme konusunda başarılı değildi.
Bursaspor'un kötü görüntüsünde orta alanın göbeğinde görev yapan Ergiç ve Swenson ikilisinin ofansif katkısının yetersiz olması ve çok pas hatası yapmasının da payı büyüktü.

Konya'nın sıkıntısı forvette

Bu arada Konyaspor'un da hakkını verelim...
5 yeni oyuncuyla çıktıkları maçta, toplama takım hüviyetinde görünmediler. Ziya Doğan özellikle orta alanda mücadele gücü yüksek Ertuğrul, Musa, Emre gibi oyuncuları yan yana getirerek, Bursaspor'u istediği gibi kilitledi. Hatta üstünlüğü de elinde tuttu.
Konuk ekibin orta alanda etkisiz olmasında bu oyuncuların rolü de büyüktü. Ancak hemen belirtelim; Pawelek gibi iyi bir kaleci transfer etmelerine rağmen Konyaspor'un gol noktalarında yaşadığı sorun büyük. Nitekim etkili oynadıkları anlarda bile pozisyon üretemediler.
Bu onların ligde tutunma konusunda işlerinin zor olduğunun göstergesi...
Son cümlelerimizi Bursaspor için ayıralım.
Umut verici bir futbol oynamadılar, bu gerçek.
Ancak potansiyelli oyuncuları olduğu da malum... Ertuğrul Sağlam'ın yapması gereken, tüm umutları duran toplara bağlayan bir gruptan tekrar birlikte düşünüp, yaşayan bir takım oluşturmak. Elinde malzeme var ama ortada işlenmiş bir eser görülmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor