19 Ocak 2010 | Salı

26. haftayı göremez!

Denizli kadroda istikrarı sağlamaz, bu sistem tam oturana kadar sabır göstermez ve her hafta yeni arayışlara girerse Beşiktaş'ın havası çok çabuk söner." Bu satırlar, Beşiktaş'ın üst üste kazandığı Trabzon, Fenerbahçe ve ManU maçları sonrasında (2 Aralık'ta) bu köşede yayımlandı. Testi kırılmadan önce yol gösterdik... Denizli'ye güven olmaz yarın yine takımla oynar, Beşiktaş'ın havası bu gidişle çabuk söner. Hoca macera aramayı, şapkadan tavşan çıkarmayı seviyor... Ve ardından gümbür gümbür gelen felaketi haber verdik. Hafta hafta, maç maç... Denizli Diyarbakır'ı çok küçümsemiş, sıkıntı yaşayabilir!.. Bursa Beşiktaş'ı yener. Bu takım Manisa'da kazanamaz. Bu kafayla Beşiktaş kendi A2 takımını bile yenemez. Bu kadroyla 4-2-3-1 oynamak inhitar etmektir. Hoca sayesinde megalomanoldum vesselam. Diyeceksiniz ki, tüm bu uyarıların ne işe yaradı. Hiç!. Çünkü at izi, it izine karışmış bir kere. Gerçekleri yazsanız ne olur, maçı bile izlemeden kalem sallayan onlarca insan var. Sizin söylediklerinizle, onlarınkinin ortalaması algılanıyor sonuçta. Taa ki skorlar sizi doğrulayana kadar. Ben "Bu takım 4-4-2, en kabadayı 4-4-1-1 oynar" diye bas bas bağırırken keşke birileri daha aynı gerçekleri görebilseydi. O zaman Denizli bu kadar macera arayamazdı.

Uçurumun kenarında
Çok şükür şimdi Rıdvan Dilmen başta, herkes aynı hizaya gelmiş durumda. Dilerim düne kadar Şeytan'a uyanlar da artık uyanırlar! Her neyse. Yazdım, çizdim palavrasını bir tarafa bırakırsak her şeyin düzelmesi için hâlâ zaman var. Ancaaaaaaaaak, artık Denizli'nin bir tek maç bile hata yapmaması gerekiyor. Dörtlü orta sahaya dönmeli. Zorunlu haller dışında kesinlikle takımla oynamamalı. Nihat ve Serdar Özkan'ı bir süre unutmalı. Yusuf'u son yarım saatler dışında aklından bile geçirmemeli. Bu takımı 4-4-1-1 oynatacaksa Delgado, Tabata ve Tello'dan sadece birini kullanmalı. 4-4-2 oynadığı maçlarda Bobo ve Holosko'yu deplasmanlarda, Nobre'yi iç sahada kullanmak akla ve mantığa en uygun olanıdır. Sezon başından bu yana puanların yanı sıra en önemlisi özgüven kaybedildi. Buna rağmen Denizli şu doğruları yaparsa işlerin düzelmesi mümkün. Yeniden macera aramak ise tek kelimeyle Beşiktaş'ı bitirir. Hep kendisi kehanette bulunacak değil ya, işte ben de kahinlik (!) yapıyorum; bu kafayla giderse hoca 26. haftayı göremez, Beşiktaş da ilk beşe giremez... Denizli bugün itibariyle istifa etmiyorsa artık bizim sezon başından beri yazdığımız gerçeklere göre hareket etmelidir. Hocanın yolu çıkmaz yoldur ve bizim eleştirilerimiz uçurumun kenarındaki son sağlam daldır. İster tutunur, ister atlar. Kendi bileceği iş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor