30 Ocak 2010 | Cumartesi

Tesadüf!

Geçenlerde Bülent Tulun anlatmıştı. Napolyon egemenliği altındaki adalardan birine gidişinde tek top bile atılmadan karşılanınca valiye bunun nedenini sorar. Vali, "Bunun 14 tane nedeni var" deyince Napolyon saymasını ister.. Vali başlar: Bir, barutumuz yok!" İmparator valinin sözünü kesip, "Tamam" der "Diğer nedenlere gerek yok"... Beşiktaş'ın durumu aynen böyle... Bugüne kadar alınan kötü sonuçlarla ilgili yüzlerce neden sayabiliriz. Ancak Napolyon'un barutu misali asıl neden orta sahadaki handikaptır. Nihat, Tabata ve Tello gibi sadece top ayaklarına geldiğinde yarım yamalak bir şeyler yapan ve orta sahaya hiç destek vermeyen üç çıtkırıldım birlikte oynuyor. Bundan büyük handikap olur mu? Bu konuda inat eden Denizli takımı resmen en az iki kişi eksik oynatıyor. Dün de Nihat ve Tabata sahada gezindiler. Yine bütün yük Ernst ve Fink'in üzerine bindi. Beşiktaş hücumda çoğalamadı ve her iki savunmadan da dönen toplar hep Antalyalı oyuncularda kaldı. Bu şartlarda kazansanız bile bu sadece tesadüftür ve tesadüflerle şampiyon olunmaz.

Çeşme sistemi olmaz

Beşiktaş
bu "Çeşme" sistemiyle oynamaz, hadi oynadı diyelim, o zaman öndeki üçlünün ikisi koşan adamlardan seçilmeli. Misal, Tello'nun soluna İsmail'i, sağına Ekrem'i koyarsınız yine 4- 2-3-1 oynarsınız ama en azından orta alanınız bu kadar boş kalmaz. Sistemin yanlış bari oyuncu seçimlerin doğru olsun be hocam. Penaltı golünden sonra (böyle penaltı olmaz, yardımcısı Özgüç Türkalp kardeşimi yanılttı) Denizli yine bizim dediğimize geldi. Yürüyen Nihat ve Tabata'yı çıkarıp, orta alanı Necip'le takviye etti. Sağ kanada da Holosko'yu alınca Beşiktaş hücumda etkili olmaya başladı. Doğruları yapmak bu kadar kolayken, hoca ne yapıp ediyor bir şekilde macera arıyor. Not: Kiminin bıyığı paladır, kiminin yüreği. Bir de sadece soyadı "Pala" olanlar varmış, dün bunu da öğrenmiş olduk!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor