01 Şubat 2010 | Pazartesi

Yetmez!

Bir insan ve araba seli akıp gidiyor Beşiktaş Cola Turka Arena yolunda.. Araçlar kıpırdayamaz halde, yayalar bile zor yürüyor.. Salonun önü tam anlamıyla ana-baba günü.. Kimi elindeki broşürü uzatıp "Divan'a adayım, bana oy verir misiniz!" diye soruyor, kimi tanıdık birini görünce, desteklediği aday lehine onu etkilemeye çalışıyor.. Salona girişte Murat Aksu ve ekibi karşılıyor tüm üyeleri.. Birkaç metre ötede de Yıldırım Demirören ve ekibi "Hoşgeldiniz" diyor üyelere.. Kalabalık, tıkış tıkış salonlar ve uzayan kuyruklar bezdiriyor insanları.. Neden çok daha büyük bir salonda yapılmadı bu kongre diye düşünmeden edemiyoruz. Buna rağmen güvenlik önemleri yerinde ve ufak, tefek aksamalar olsa da sistem işliyor. Biraz zahmetli de olsa insanlar oylarını kullanabildiler..

Ertunç beyden gönderme

Yedi bin küsür kişi seçti Beşiktaş'ın yeni başkanını.. Bu da kesinlikle küçümsenmeyecek bir rakamdır.. Kapıda karşılaştığımız Ertunç Soğancıoğlu, "Turgay bey gelecek seçimde beni destekleyecek!" diye latife yaptı.. Ben de, "Bu seçimde bile sizi destekleyebilirdim.. Yeter ki Demirören'in karşısına çıksaydınız" diyerek karşılık verdim. Kıran kırana bir yarış oldu.. İki adayın ekipleri de harıl harıl çalıştılar.. Kararsız oyları yakın markaja aldılar.. Aksu için oy isteyenler, "Kulüp batma noktasında, artık bu gidişe bir son vermek gerekir" tezini savunurak kongre üyelerini etkilemeye çalıştılar.. Demirörenciler ise "Başkan hatalarından ders aldı artık daha iyi yönetecektir" diyorlardı.. Beşiktaş'ın acemi elleri teslim edilmesinin çok büyük tehlike olacağının altını çiziyorlardı..

Beşiktaş'a hayırlı olsun

Bazı kongre üyeleri de bize dert yanıp, "Bel altından vuruyorlar. Aksu'nun siyasetin adamı olduğun söyleyerek insanları etkiliyorlar" şeklinde veryansın ediyorlardı.. Evet bir büyük kongre daha geride kaldı.. Tribünlerin "Yıldırım Demirören yeter" demelerine karşın genel kurul üyeleri "Demirören devam" dediler.. Öncelikle hayırlı olsun.. Demirören kongrenin galibidir, kendisini kutluyorum. Genel kurul üyeleri ya geride kalan 5.5 yılda yapılanları onayladıkları ya da Murat Aksu'nun daha iyi şeyler yapacağına inanmadıkları için tercihlerini mevcut başkana yeni bir şans vermekten yana kullandılar. Bu kongrede oy hakkı olmayan ve "Yıldırım Demirören yeter" diyen tribünlerin de genel kurulun kararını saygıyla karşılaması gerekir.. Bundan sonra camia kenetlenmelidir.. Ancak politik gerçekçi tavırlardan uzaklaşıp kral çıplak demek gerekirse bu konuda çok fazla ümitli değilim.. Dilerim yanılırım..

Ders aldıysa ne ala!

Yıldırım Demirören gerçekten hatalarından ders aldıysa ve bundan sonraki icraatlarıyla milyonlarca Beşiktaşlı'nın gönüllerini feth edebilirse belki işler yoluna girebilir.. Genel kuruldan oy almak, seçilmek, başkanın elini güçlendirdi bu kesin.. Şimdi önemli olan o gücün doğru kullanılmasıdır.. Eğer Beşiktaş'ın borcu yine katlanacak ve bugüne kadar yaşananlar önümüzdeki dönemde de tekrarlanacaksa yandı gülüm keten helva. O taktirde Beşiktaş'ın huzuru bulması çok kolay olmaz. Demirören'e düşen, bugünden itibaren camiayı toparlamak için harekete geçmektir. Anlık kararlardan uzak, yönetimine aldığı arkadaşlarının fikirlerine saygı duyarak icraat yaparsa bazı şeyleri düzeltebilir. Aksi halde işi zor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor