06 Şubat 2010 | Cumartesi

Yanlıştan dönünce

Mustafa hoca ameliyat sonrası dinlenme döneminde. Bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Başkan Demirören, seçim zaferini Piramitler'i gezerek kutluyor. Kendisine iyi tatiller diliyorum. Taraftar, kongreden önce ne ise yine o. Takıma destekledikleri tezahüratların arasına dizi film reklamı gibi, "Yıldırım Demirören yeteeer!" sıkıştırıyorlar. Küçük bir grup da buna tepki gösteriyor. Ahali ihtilafta özetle. Saha dışı böyle, peki ya saha içi nasıl derseniz, biraz daha gayretli bir Beşiktaş izlediğimizi söylemeliyim. Sistem aynı, oyuncuların görev tanımları da öyle. Tek fark hücumcular ile savunmacılar arasındaki mesafenin kısalması. Bunun en önemli sebebi savunmanın öne çıkması. İkinci neden ise gününde olan Tabata'nın Ernst ve Fink'e yakın ve de özveriyle oynaması. Nihat ve Tello da aynı gayreti gösterebilseler ortadaki sorun ortadan kalkacak. Ne var ki, Tello gamsız, topsuz oyunda hiç yok. Sahaya neden çıkmış belli değil. Nihat ise oynar gibi yapıyor! Sorumluluk almaya korkuyor, kaçak dövüşüyor. Buna rağmen ilk golde katkısı büyüktü.

Tabata'yı kazandı

Dolayısıyla skora bakmaksınız şunu bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum; Beşiktaş bu sistemle oynayacaksa, kadroda koşmayan üç adam (Tabata, Tello, Nihat) kesinlikle aynı anda bulunmamalıdır. Tello ve Nihat çıkınca takımın coşması boşuna değil. Üstelik girenlerden biri Yusuf olmasına rağmen takımın temposu iki katına çıktı. Çünkü Holosko sağ kandı hareketlendirdi, orta alana destek verdi. İşte bütün hikaye bu. Sistem değişmeyecekse, oyuncular doğru seçilmeli. Duyarsız Tello ve öz güvensiz Nihat beklemedi, kendine güvenenler oynamalı. Yusuf en etkili olduğu bölümde yani son yarım saatte sahaya sürülmeli, ilk 11'de değil. Öte yandan Beşiktaş dün üç puanı alırken Tabata'yı da kazandı diyebilirim. Müthiş bir gol atan Brezilyalı futbolcu bu moralle önümüzdeki haftalarda daha iyi bir performans gösterecektir. Bundan şüphem yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor