14 Şubat 2010 | Pazar

Sistemin çöküşü!

Şu maç ilk yarıda bir değil beş olurdu Beşiktaş'ı Allah korudu... Üstelik Denizli yanlış sistemde ısrar etse bile mevcutlar içinde bu sistemi en iyi oynayacak 11'i sahaya sürmüştü. Buna rağmen orta saha boş kaldı. Çünkü geçen hafta Gençlerbirliği önünde savunma ile forvet arasındaki mesafeyi 30 metre civarında tutmayı başaran Beşiktaş dün Kamil Ocak'ta çiçek gibi açıldı! Siyah-beyazlı oyuncular birbirlerinden uzak durmayı sahaya yayılmak sanıyorlar... İsmail solda bekledi, Holosko sağda... Orta sahaya hiç destek vermediler. Mükemmel oynayan Olcan, desteksiz kalan Ekrem'in yanından tren gibi geçip sağ kanadı koridora çevirdi. Önde hiç baskı görmeden Beşiktaş kalesine diri gelen Gaziantep kazanmak adına her şeyi yaptı. "Hazır naklen yayın var kendimizi gösterelim" dercesine oynadılar. Deumi, Zurita, Olcan, İvan, Julio hepsi inanılmaz gayretliydi. Deumi'nin savunmadan bilinçli olarak çıkardığı iki uzun top var ki, Julio ve Beto biraz becerikli olsalar, Deumi 60 metreden asist yapmış olacaktı.

Denizli kabul etmeli

Beşiktaş orta sahasındaki boşluk rakibe kendini gösterme şansı verirken Tabata'nın kaybolmasına, Bobo'nun ileride yalnız kalmasına neden oldu. Holosko bir-iki kez içeri kat edip destek verdiğinde Bobo da, kendisi de pozisyon buldular. Soldaki İsmail ise tek kelimeyle sahada yoktu. İkinci yarıda Yusuf'u o bölgeye monte eden Denizli ön bölgede tutunmayı hedefledi. Ancak Deumi'nin nefis golü Beşiktaş'ı çıkmaz sokaklara soktu. Denizli son çare olarak Nobre'yi sahaya sürdü ama bu hamle de bir şeyi değiştirmedi. Beşiktaşlı okurlar boş yere ilk golden önce Ekrem'e yapılan faulü kafalarına takmasınlar. İyi bir Beşiktaş o golün altından kalkardı. Dünkü Beşiktaş ise onu yemese başkasını yerdi. Son söz: Sevgili Mustafa hocam... Bu takım 4-2-3-1 oynadığı müddetçe kazanması tesadüf olur, kaybetmesi değil. Bu sistemde öndeki üçlünün oyunun iki tarafını da oynayabilen, çok vasıflı futbolcular olmaları gerekir. Senin elinde böyle yıldızlar yok. Artık bu gerçeği kabul etmelisin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor